IFJÚSÁGI TÁBOROK ÉS HÉTVÉGÉK

KRISZ táborok

Nyáron megrendezésre kerülő alkalom, ami rendszerint vasárnap estétől szombat délelőttig tart. A tábor folyamán igei alkalmak, előadások, interaktív szabadidős tevékenységek, kulturális és sport várja a táborban részt vevő fiatalokat.DSCF9853

Korábban egyházmegyénként három, 16 év felettieknek szóló tábort hirdettünk meg nyaranta, valamint egy Tini tábort, 13-15 év közötti fiataloknak. Jelenleg egy 16+ tábort szervezünk, valamint a tinik tábororozásában is kivesszük a részünket úgy, hogy a Kárpátaljai Református Egyház nyári konfirmandus táborai részére egész hétre részletesen kidolgozott segédanyagot nyújtunk.

Angol-hét

Évente megrendezésre kerülő egy hetes nyelvtábor. Célja, hogy az angol nyelv elsajátításában segítse a fiatalokat, s mindezt keresztyén szellemben tegye. A tábor egy írországi presbiteriánus gyülekezet munkatársai és fiataljai segítségével valósul meg, így lehetőséget teremt a kárpátaljai fiatalok számára nemzetközi kapcsolatok kiépítésére is.

Ifjúsági hétvégék

A KRISZ alapszervezeti szinten rendez hétvégéket 16 év feletti fiataloknak „Újraélesztés”, „Szikra” és „Maradj Talpon” és „Fel a fejjel!” néven évente kétszer. Ezeknek a hétvégéknek a fő célja az evangelizálás és a hitben való mélyülés.DSCF5532

A hétvégéken az igei alkalmak mellett különböző kulturális sport és szórakozási lehetőségeik vannak a részt vevő fiataloknak.

 

SPORT

Konfirmandus focikupa

Minden évben tavasszal megrendezésre kerülő bajnokság a Kárpátaljai Református Egyház konfirmandusok számára. Az eseményen jelentkezés alapján évente 20-30 gyülekezet fiataljai vesznek részt, csapatonként minimum 6 maximum 10 fővel a kispályás futball szabályai alapján.IMG_20140412_124012

A kupa többfordulós. a csapatok először selejtezőkön vesznek részt, amit több helyszínen rendezünk meg, és ahonnan pontozás alapján 8 csapat jut a döntőbe. A döntőben pedig egyenes kieséses rendszer alapján dől el, ki viheti haza a KRISZ Konfirmandus futballkupa vándorserlegét.

Sportnapok

Több alapszervezetünk is szervez a területükhöz kapcsolódó fiatalok részére sportna11222618_823767414408379_5288811794669610112_opot, ahol többféle sportágban (foci, ping pong, röplabda stb.) mérkőzhetnek meg a fiatalok egymással.

Bicikli túra

Jelenleg a Tóháti alapszervezetünk rendez évente 3 napos biciklitúrát. A korábbi P1210750években (és tervek szerint a jövőben is) központilag is szervezésre került egyhetes biciklitúra, ami évről évre különböző úti célokkal Kárpátalját járta be.

 

 

Sítúra

Ez az egynapos esemény is a Tóháti alapszervezet rendezésében valósul meg a tél folyamán, ami már évek óta mintegy 100 résztvevővel valósul meg a Kárpátokban.

 

KÉPZÉSEK

A KRISZ fontosnak tartja, hogy azok az emberek, aki Kárpátalján egyházi ifjúsági munkában részt vesznek folyamatosan lehetőségük legyen szakmai képzéseken fejlődni.IMG_7706

Ennek nyomán szervezünk évente Timótheus (Timótheus Pál apostol fiatal munkatársa és mentorálltja volt) konferenciákat, amelyeken elméleti és gyakorlati tudással, élménypedagógiai módszerekkel stb. gazdagítjuk a résztvevőket tapasztalt előadók bevonásával.

Képzéseink központi és alapszervezeti szinten is megvalósulnak.

 

IMAÉJJEL

Rendszerint ősszel megre12140212_1092904454095387_2433398612795675209_ondezésre kerülő egyéjszakás alkalom, általában este 21.00-tól reggel 06.00-ig tart. Az alkalmon részt vevő fiatalok a megszokott imaformáktól a szokatlanokig változatos formában imádkozhatják végig az éjszakát, amit dicsőítések és tartalmas beszélgetésekkel tűzdelt szünetek tarkítanak.

2011 óta Kárpát-medencei szintű, vagyis sokfelé összegyűlnek református fiatalok egyazon program alapján imádkozni, így is mélyítve összetartozásunkat.

 

LENDÜLETLendület 2013. 05.

Évente egyszer megvalósuló egész Kárpátalja magyar református fiatalságát megmozgató egynapos ifjúsági találkozó, amin már évek óra rendszerint 1500-2000 fiatal vesz részt.

Az esemény délelőtti részében igei alkalmak és közös dicsőítés van a központban. Az ebéd utáni részben szemináriumok, koncertek, műhelyek és interaktív szórakoztató programok várják a fiatalokat.

 

KÖZÖSSÉGI ESEMÉNYEK

Bál

Több alapszervezetünk is rendez a hozzájuk tartozó fiataloknak keresztyén bált, ahol igei alkalom mellett egészséges és kulturált szórakozásra, táncra és játékokra, színi előadásokra van lehetőség.PC310969

Szilveszteri alkalmak

Alapszervezetenként megvalósuló alkalmak, ahol az óévet és az újévet kulturáltan Isten igéje mellett búcsúztatják, illetve ünneplik meg a részt vevő fiatalok.

 

SZERVEZETI ÉLET ESEMÉNYEI

Közgyűlés

A KRISZ tagok évente egyszer összehívott gyűlése. Feladata a szervezet ügyeinek elfogadása, tisztségviselői megválasztása.

Választmányi gyűlés

A választmányi gyűlést a KRISZ elnöksége, a tagokból választott testület (választmány) és az alapszervezetek elnökei alkotják. Évente többször gyűl össze szükség szerint.

Feladata a programok megtervezése, szervezése, felmerülő aktuális problémák, lehetőségek és feladatok megbeszélése.

Alapszervezeti találkozó

Szervezetünk alapszervezetei és azoknak tagjait várjuk ide. Fő célja a szervezet erősítése és az összetartozás mélyítése.rendh

Alapszervezeti kirándulások, megbeszélések

A KRISZ alapszervezetei rendszeresen összegyűlnek dolgozni (programszervezés és kidolgozás), imádkozni
(imaközösséget tartva egymásér imádkozni) és olykor csak együtt lenni, kirándulni, egymás társaságában magukat jól érezni stb.

Nosztalgia délután

Erre az alkalomra azokat a tagjainkat és pártoló tagjainkat várjuk, aki már család és munkahely miatt már nem vesznek részt aktívan az ifjúsági munkában. Célja az egykori aktív KRISZ tagokkal való kapcsolat ápolása.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük