Tedd, amit tenned kell!

Nem tètlenkedik most sem a KRISZ választmánya. Az elmúlt napokban tartott gyűlés online platformon zajlott.

A gyűlést Pataki Gábor imádságával kezdtük, majd Barta Attila rövid áhítata következett az 1 János 4,9 igehelyről: “Ab­ban nyil­vá­nult meg Is­ten irán­tunk való sze­re­te­te, hogy az ő egy­szü­lött Fiát küld­te el Is­ten a vi­lág­ra, hogy él­jünk ál­ta­la. ” A Tiszteletes Úr elmondta:

 

a) Talán megszokottá, sőt közhelyessé vált, az amit ebben az igében olvasunk, miszerint Isten szeret és Fiát adta oda értünk. Próbáljunk visszaemlékezni arra, hogy milyen volt amikor először átjárta a szívünket ez a szeretet, és tudatosult bennünk az, hogy Isten mitől mentett meg, és milyen áron. Nemcsak hálásabbak leszünk, hanem motiváltabbak is ha felidézzük ennek emlékét.

b) “hogy éljünk általa” – annyira élünk általa, amennyire képesek vagyunk önmagunkat naponta megtagadni, a Jézus által említett keresztet vállunkra venni. Ez nyilván áldozathozatalt jelent, de enélkül nincs keresztyén élet. Majd így folytatta: “Azonban azt is fontos hangsúlyossá tenni, hogy a keresztyén élet nem csak lemondást jelent és önmegtagadást, hanem előnyöket is. Élvezhetjük Isten különleges gondviselését a mindennapokban és élvezhetjük a Pártfogó jelenlétét, ami különösen akkor fontos, ha magányosnak, gyengének érezzük magunkat. Ezen felül pedig átélhetjük milyen nagy ajándek keresztyén közösségben élni, ahol megoszthatjuk egymással őszintén az örömöt és bánatot.” Gondolat menetét imádsággal zárta.

Ezt követően át tértünk a legfőbb program tervezésére, ami nem más mint a “KRISZ tini hét”, amely augusztus 8-12 között kerül megrendezésre. Rengeteg érdekes és fontos témával várjuk a fiatalokat, az év fő témája a Hálaadás, erre építjük a tini hetet is összevonva a Kapcsolatok témával (Kapcsolat Isten, családdal, barátokkal). Mindemellett izgalmas és szórakoztató programmokkal és játékokkal készülünk a fiatalok számára.

A megbeszélés jó hangulatban és áldott légkörben zajlott, amit Balázs Antal imádságával zártunk.

Írta: Balla Erzsébet

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük