KRISZ ifjúsági hét 2021

Két év kihagyás után Istennek hála újra megrendezésre kerülhetett a KRISZ ifjúsági hete augusztus 2-6. között, aminek a Péterfalvi Református Líceum adott otthont.

A hét témája az Értékek volt, és ezen témakörön belül valósultak meg a reggeli áhítatok, a délelőtti délután előadások, illetve az evangelizációk.

Az előadásokkal kapcsolatban olyan személyek adtak elő, akiknek gyakorlati tapasztalatuk volt az adott témában. Így adott elő például Molnár Sándor vállalkozó az anyagi értékekről, dr. Oroszi Pál az élet értékéről Bernáth Tamás hat gyermekes családapa a család értékeiről, Horváth Gabriella az önkéntesség értékéről, aki maga is két évig volt önkéntes Németországban stb.

Az evangelizációk alkalmával Baksa Zsolt nagymuzsalyi református lelkipásztor hirdette az evangéliumot a Zsidókhoz írt levél 3 részének 7-8. versei alapján a mintegy 85 résztvevő fiatalnak.

A reggeli áhítatokat Sipos József, a KRISZ elnöke, Laskoti Zoltán szőlősgyulai református lelkipásztor, Seres János tivadarfalvai református lelkipásztor, Kardos Ágnes nevetlenfalui református lelkipásztor illetve Hunyadi Attila a Máramaros –Ugocsa Református Egyházkerület esperese tartotta.

A szabadidők alkalmával izgalmas és változatos programokban vehettek részt a fiatalok: a hétfő délutánt a tiszapéterfalvai vidámparkban töltötték, majd este rapid ismerkedős partiban vettek részt. Kedd délután a „KapTár” csapata hozott lézerharcot, dartsfocit, buborékfocit, valamint paintballt a fiatalok részére, este pedig Just dance bajnokságot tartottunk.

A szerdai délutánra a Nagydobronyi Társasjáték Klub hozott számos érdekes társasjátékot, az esti órákban pedig dicsőítős tábortűz köré gyűltünk. A csütörtöki terveinket elmosta az eső, mivel a közeli Tisza egyik csendes mellékágára készültünk lemenni vizes játékokkal, de ennek ellenére is mindenki elfoglalta magát, illetve egy elvetemült kis csapat az eső ellenére is lelátogatott a már említett partra. Csütörtök este csendsétán és éjszakába nyúló beszélgetésekben volt része a fiataloknak.

Pénteken a reggeli áhítat és takarítás után könnyes búcsút vett egymástól a társaság.

Hisszük, hogy Isten gazdag áldása volt ezen a héten. Mindenért övé a dicsőség.

Ez úton szeretnénk megköszönni:

a Kárpátaljai Református Egyházkerület támogatását

Fehér János Vállalkozó támogatását

Sütő Norbert vállalkozó támogatását

és mindazok közreműködését, aki segítettek megvalósítani ezt a hetet.

 

Képek és videók a KRISZ oldalán IDE kattnintva!

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük