Mérce ifjúsági délután

 

  1. június 4 –én a Mérce lelkészei közös alkalmat szerveztek a fiatalok számára, amelynek az Izsnyétei Református Gyülekezet adott helyet. Szép napsütéses idő volt, így szabadtéren gyülekezett a közel 90 fiatal. Az alkalom alatt a Laudis band vezette a dicsőítést. A már jól ismert énekek mellett volt lehetőségünk új éneket is tanulni. Elsőként Máté Richárd lelkipásztor köszöntötte a fiatalokat. Igei köszöntőjét a Zsoltárok 33,12-re alapozta: „Boldog az a nemzet, amelynek Istene az Úr, az a nép, amelyet örökségül választott.”

A rövid köszöntés után a fiatalok egy élménypedagógiai játékban vettek részt, amelyet Tihor Melinda és Szpacsinszka Katalin vezettek. A közel egy órás aktív mozgást követően Páll László lelkipásztor testvérünk előadását hallgathatták meg a fiatalok, melynek fő témája az „Összetartozás” volt. Az 1 Péter 2,9-10 volt az alapige, amelyből kiindulva rámutatott arra, hogy ki tartozik Isten választott nemzetségéhez. Milyen árat fizetett az Isten ahhoz, hogy engem az ő tulajdonává, népének tagjává tegyen. Illetve, hogy milyen előnyökkel és kötelezettségekkel jár az, hogy én is e választott nemzetségnek a tagja lehetek. A tartalmas előadás után az együttes vezetésével dicsértük az Urat, és közben így készültünk az evangelizációra is.

Az evangelizációs szolgálatot Barta Attila, a fornosi gyülekezet lelkipásztora végezte, aki a Jeremiás 29,4-14 alapján hirdette az igét. Elhangzott, hogy miért került Isten népe fogságba, hogyan maradhatott meg a választott nép egy idegen nép között, illetve hogyan lettek áldássá az őt körülvevő népek számára. Végül pedig biztatásként szólt arról, hogy Isten ígéretei mindig a reményteljes jövő felé mutatnak. Minden megszólalást igyekeztünk a fő téma köré építeni.

Összetartozásunkat jól mutatta, hogy a lelkészek nemcsak küldték, hanem el is kisérték fiataljaikat erre az alkalomra. A KRISZ képviseletében részt vett az alkalmon Kiss Bertalan és Illés Viktória. Kiss Bertalan a hirdetések között beszélt a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szövetség munkájáról és bátorította a fiatalokat, hogy csatlakozzanak ebbe a közösségbe, ahol időről – időre különböző alkalmakat szerveznek számukra, ahol testileg és lelkileg is feltöltődhetnek, Isten igéjén keresztül vezetést kaphatnak.

Utolsó programként meggyújtottuk az Összetartozás Tüzét, majd a Laudis band segítségével közösen elénekeltük a „Nélküled” című dalt. Ezzel zártuk alkalmunkat, amelyen keresztül hisszük, hogy Isten sokakat megáldott és megerősített abban, hogy hol a helye és mi az ő feladata a maga közösségében. Mert összetartozásukat leginkább abban tudjuk megmutatni, hogy közösségben vagyunk Istennel és közösségben maradunk egymással.

Köszönjük az Izsnyétei Református Gyülekezetnek, hogy otthont adott az alkalomnak, s a KRISZ-nek, hogy anyagilag támogatta a program megvalósulását. Istené legyen mindenért a dicsőség!

Barta Attila

fornosi lelkipásztor

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük