Tóháti Kalandtúra Mezőkaszonyban

Különleges és új program indult el a tóháton, ugyanis a Tóháti KRISZ Alapszervezet égisze alatt, de a kaszonyi református gyülekezetünk bázisán először szerveztünk un. Kalandtúrát. Az ifjúsági nap célja az volt, hogy másfél éves elzártság után végre a környező fiatalok kimozdulhassanak, találkozhassanak egymással és lehetőségük legyen a hegyi túra keretében testben és lélekben edzettebbé válni.

A környező falvakból összesen kb. 90 fiatal érkezett szombat esős délelőtt. Bár kérdéses volt, hogy az eső miatt megtudjuk-e szervezni az alkalmat, végül az imádságaink meghallgatásra találtak, mivel a nyitó áhítatot követően kisütött a nap. A fiatalok az elején a gyülekezeti ház különböző szegletébe behúzódva próbáltak szárazon maradni, miközben igei köszöntővel és áhítattal Sipos József a KRISZ elnöke szolgált a fiatalok között. Pál apostol szavaival elmondta, hogy a keresztyén ember nem olyan, mint aki a levegőt üti, mert céljai vannak és fiatal korban is akkor lesz áldott az életünk, ha Istennel együtt hozzuk a célokat és meg is maradunk mellette. Egy ilyen túra is ezt a céltudatosságunkat és kitartásunkat tudja erősíteni.

Az áhítat után eligazítást tartottunk, ahol minden fiatal betagozódott egy-egy „állati” jó csapatba, ugyanis kik a kecskék, kik a macskák, kik a kutyák stb. csapatába tartozva indulhattak neki a hegyi túrának. A nap témáját Pál Timóteushoz írt levele adta: „Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példa a gyülekezetben hitben, magaviseletben, tisztaságban…”. S e fiataloknak egy-egy állomáson, melynek a neve „hit”, „tisztaság”, „beszéd” stb. kellett eredményesen szellemi, fizikai tudásáról bizonyságot tenni. A program délutánig tartott, ugyanis a kb. 6 km-es séta után egy finom paprikáskrumpli várta az ifjú sereget.

Az étkezés után a helyi református templom adott otthon az igei üzenetnek, ahol ifjúsági énekeket követően Radvánszky Ferenc tiszteletesünk igehirdetése tette fel az „i”-re a pontot. Ugyanis a Timóteushoz írt levél alapján mutatta be a fiataloknak, hogy mit is jelent példának lenni, példaként szolgálni a gyülekezeteinkben.

Hálásak vagyunk az Istennek, hogy végül megszervezhettük a túrát, mindenki egészségesen (igaz kicsit koszosan) visszatalált. Köszönjük a KRISZ munkatársaknak, a helyi szakácsoknak, gyülekezeti tagoknak az áldozatos szolgálatot!

Pataki Gábor, KRISZ alelnök

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük