Tisztújító közgyűlés a KRISZ-ben

Tisztújító közgyűlést tartott a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet február 15-én a beregszászi KRISZ-Pontban. Az évkezdő alkalmon részt vett a KRISZ vezetősége, választmányi tagjai, referens lelkészei, valamint az alapszervezetekhez tartozó gyülekezetek delegáltjai.

A közgyűlést a KRISZ elnöke, Sipos József nyitotta meg, aki Ézsaiás próféta könyve 58. fejezetének 6-11.versei alapján tartott áhitatot. Az igei üzenet után Kiss Bertalan főtitkár tartotta meg évértékelő beszédét, ahol bemutatta a szervezet 2019-es programjait, ismertette a szervezet főbb tevékenységét, nemzetközi eseményeken való részvételét. A tavalyi év összefoglalása után az idei év tervezett programjainak bemutatása következett. A 2020-as év fő témája a KRISZ-ben az Elhívás lesz, a cél minél több fiatal elhívása az Istennek való szolgálatra, valamint a már elhívott fiatalok megerősítése, lelki feltöltődése lesz.

Ezután Sipos József tartotta meg elnöki beszámolóját, melyben a szerveztet elnökének tevékenységét és a tavalyi év legfontosabb feladatait mutatta be. Kiemelte: a számos saját, hazai program mellett a KRISZ szervezete több nemzetközi, kárpát-medencei programban is sikeresen részt vett, így a szervezet munkáját külföldön is elismerik.

A nap legfontosabb eseménye a szervezet elnökségének és választmányának megválasztása, illetve megerősítése volt. Az elnöknek a jelenlegi vezetőt, Sipos Józsefet ajánlották egyedül, akit a titkos szavazás után meg is erősítettek tisztségében. Alelnöki posztra két jelölés érkezett, a jelenlevők pedig a jelenlegi alelnöknek, Pataki Gábornak szavaztak bizalmat. A főtitkár posztjára több jelölés érkezett, ám a közgyűlés Kiss Bertalant választotta meg újabb két évre. A szervezet választmányába alapszervezetenként egy vagy két főt lehet delegálni, így a szavazás után a következő személyek csatlakoztak a bizottságba: Beregi Alapszervezet – Keresztyén Gabriella és Dankó Csaba, Effáta Alapszervezet- Sidó Evelin, TiBorKa Alapszervezet- Biró Benjámin és Sütő Norbert, Tóháti Alapszervezet- Szűcs Noémi és Hajdú Edit, Mérce Alapszervezet- Darcsi Nelli és Barta Antal, az Ungi egyházmegyét Csákány András, Ugocsát pedig Sütő Alexandra fogja képviselni.

Sipos József záróbeszédében megköszönte a jelenlévők bizalmát a régi-új vezetőség megválasztásában, továbbá kérte a fiatalokat, imádkozzanak a szervezet munkájáért és munkatársaiért egyaránt.

A közgyűlés imaközösséggel és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Keresztyén Gabriella

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük