Szilveszteri alkalmak

TiBorKA szilveszter

Idő- múlik vagy telik?

Erre a kérdésre kerestük a választ a 2019.december 31-én megrendezésre került szilveszteri-újévi ifjúsági alkalmon családias hangulatban, mindössze 19 fővel a beregszászi Krisz-pontban.

Mit is jelent számunkra egy évnek a vége és egy újnak a kezdete? Valakinek az elmúlást, az idő rohanását, valakinek 365 új lehetőséget, valami jobbnak a kezdetét… „A mi időnk múlik vagy telik?” –tette fel a kérdést Nagy Alexandra az előadásában. Érdemes megállnunk és elgondolkodnunk. Múlik és közelít az enyészethez, vagy telik, sok élménnyel és Istennek való szolgálattal a beteljesedéshez közelítve? Nem mindegy, hogyan éljük le az életünket, hogyan haladunk a vég felé, mert mindannyian tudjuk, hogy a vég nem a vég, lesz folytatás, és nem mindegy, azt hogyan töltjük majd el.

Az elgondolkodtató előadás mellett volt rengeteg vidámság is. Dicsőítés, hálaadás az Úrnak az elmúlt évért és könyörgés az elkövetkezőért, társasjáték okozta izgalom és nevetés, sok-sok beszélgetés régi és új ismerősökkel, finomságok, hogy ne maradjunk éhesek, tűzijáték, mert mégiscsak újév van…és még sorolhatnám.

Hálásak vagyunk Sipos Eszternek, aki megszervezte ezt az alkalmat nekünk, hogy baráti körben, Isten igéjére figyelve, keresztyéni közösségben léphessünk át a 2020-as évbe. Isten áldása kísérje utunkat ebben az évben is! BÚÉK!

 

TÓHÁTI SZILVESZTER

 

Tóháti Szilveszter – vidámság, elcsendesedés, újrakezdés

A KRISZ tóháti alapszervezete 2019-es évet is, ahogy a korábbi esztendőkben már hagyományosan, együtt ünnepelte az óév búcsúztatóját és az új esztendő kezdetét.

A kaszonyi, bótrágyi, haranglábi és zápszonyi ifúsági munkások és ifisek a koraesti órákban egy közös ünnepi vacsorával kezdtél az együttlétet. Ezt követően Hajdú Edit haranglábi műsorvezetőnk jóvoltából egy fergeteges vetélkedő vette kezdetét, amiben nem volt hátrány, ha jól ismertük egymást… A vidámkodást követően Szülek Flóra vette át a stafétát, ami már az elcsendesedésről,  az értékelésről, imádságos lelkületben való bűnbánatról és újrakezdésről szólt.

Éjfélhez közeledve a közösség felsétált a kaszonyi református templomhoz, ahol Radvánszky Ferenc tiszteletes közreműködésével úrvacsorai közösségben részesültünk. Jó volt idén is megtapasztalni a kegyelem üzenetét, ugyanis úgy léptünk át a 2020-as esztendőbe, hogy Krisztus áldozatára és kegyelmére emlékezhettünk meg a szent jegyek elfogyasztása által.

Az év első óráiban egymás és rokonaink köszöntését, a jó beszélgetéseket, mulatozás felemelő pillanatait éltük meg a testvéri közösségben.

Adja Isten, hogy a 2020-as esztendő, hasonlóan az évzáráshoz és kezdéshez, az Úr kegyelmében, szeretetében és az egymásban való öröm átélésben valósuljon meg.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük