Tóháti konfirmandus hétvége – Első lépés

Október 11-13. között került megrendezésre a Tóháti konfirmandus hétvége, melynek a Nagydobronyi Református Líceum adott otthont. Az élet során mindenki tesz meg első lépéseket. Akár szó szerint, akár átvitt értelemben. Sosem könnyű megtenni valamiben az első lépést, egyedül még nehezebb. De van Valaki, aki segít nekünk, akinek öröm az, ha mellettünk állhat és foghatja a kezünk. Úgy gondoltuk, hogy a fiataloknak ezt mindenképp tudniuk kell, így a hétvége témája az „Első lépés” lett.

A konfirmandusokat Pataki Gábor, a KRISZ alelnöke köszöntötte a nyitóáhítatában, melyben Zákeus példáján keresztül mutatta be az első lépés nehézségeit. Sokszor az első lépés megtétele sosem könnyű, de mindenképp szükséges ahhoz, hogy valami jót tapasztaljunk meg. Az evangelizációt pénteken Pocsainé Tövissi Tímea csongori lelkésznő tartotta, aki arról számolt be nekünk, hogy az ember és Isten kapcsolatában már Isten az ő részéről már megtette az első lépést, hiszen ő szólni akar hozzánk, nekünk csak el kell fogadni az ő hívását. Az evangelizációt követően a Kárpátalja szeretlek! –  című játékban mérkőzhettek meg a csoportok, megmutatva, mennyire ismerik Kárpátalját.

A szombat reggel kiscsoportos áhítatotokkal kezdődött, így a részvevők Igével indíthatták a napot. Délelőtt Barta Ferenc, barkaszói és rafajnaújfalusi lelkipásztor tartott előadást, melyben arról beszélt, hogy az első lépéshez mindig példára van szükségünk. Ilyen példa számunkra Isten, a barátaink, példaképeink. Kihangsúlyozta, hogy Isten már keresett, nekünk válaszolni kell rá. Az előadáson elhangzottakat a reggel kialakított csoportokban beszélhették át részletesebben, ahol a vezetők megpróbáltak minden kérdésre választ adni. A délutáni szabadidős programok (társasjátékok és foci ) után Esther Park, koreai önkéntes tett bizonyságot előadás formájában arról, milyen érzések kavarognak az emberben, ha elhagyja szülőhazáját és egy teljesen új közegben találja magát. Mindezekről a csoportbeszélgetésen a konfirmandusok elmondhatták véleményüket és elgondolkodhattak azon, vajon ők meg tudták volna tenni azt a lépést, amit Esther tett meg néhány évvel ezelőtt. Szombat este Pocsai Sándor, csongori lelkész tarott evangelizációt. Bizonyságot tett arról, hogy neki milyen volt az első lépés, majd Bartimeus történetén keresztül megtudhattuk, hogy a lehetőséget meg kell ragadni, ha válaszolni tudunk Istennek. Az evangelizáció után megtörtént az elsős konfirmanudosok avatása, mely során fogadalmat tettek majd Kacsó Gézától, a bátyui lelkésztől áldást kaphattak a fiatalok.

Vasárnap reggel Hajdu Editke haranglábi ifivezető a záró áhítat keretein belül elbúcsúzott a konfirmandusoktól, bíztatva őket, hogy: „Ha úgy érzed, hogy megtetted az első lépést akkor nem szabad megállni. Tovább kell lépegetni. Fussatok afelé a Jézus felé, aki ott vár titeket a túlsó parton.”

Isten áldása kísérje az alapszervezet további munkáját és a munkatársak életét.

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük