„Fuss, Tóhát, fuss!” IV. Tóháti Sportnap

Szeptember 21-én reggel a nap is kisütött a tóháti falvak felett. Ezért még nagyobb örömmel vették fel a térség fiataljai a hátizsákjukat és indultak el a VI. Tóháti Sportnapra. Idén Bótrágy községében került megrendezésre a Tóháti KRISZ Alapszervezet sportnapja.

A napunk kezdetén a helyi vezetők köszöntötték a fiatalok, majd Pataki Gábor a KRISZ alelnöke a fiatalok szívére helyezte a Filippi 3,14-ben megírt igeverset: „de egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért.”Kiemelte, hogy ez az igevers már a sportnapjaink jeligéjévé vált, hisz a futás szó egyszerre jelenti a sport szeretetét, valamint a lelki küzdelmet, ugyanis a keresztyén élet is lemondásokkal jár, fájdalmakat is át kell éljünk (elfelejtve), viszont a küldetésüknek neki kell feszülnünk és amit az Isten ránk bízott, azt nem emberi elismerés miatt, hanem Krisztus jutalmáért kell elvégeznünk.

A nyitó áhítatott Radvánszky Ferenc helyi lelkipásztor tartotta. A kereszt fontoságárról beszélt, elmondta, hogy a kereszt egy felosztott kör, összekötés. A kereszt által biztonságba lehetünk mindenkor. A plusz jelhez hasonlítva elmondta, hogy a mi kicsiny erőnkhöz az Isten hatalmas erejét kapjuk meg. Viszont a keresztet elfordítva egy szorzás jelet is kapunk, ami azt jelképezi, hogy az ember és az Isten ereje megsokszorozhatja a teljesítményünket.

Ezek után kezdettét vették a különböző sportágak: volt görkorcsolya, tollaslabda, röplabda, Toldi erőpróba, pingpong, frizbi, bicikliverseny, hulla-hopp, ugrálókötél, 1 perc és nyersz és a fiúk kedvence – foci. Mindenki megtalálta a számára megfelelő sportokat, amit a nap folyamán szeretett volna kipróbálni.

Mikor már a fiatalok kellően elfáradtak és sok dologban kipróbálták magukat, kezdetét vette az eredményhirdetés. A 2019-es év legsportosabb ificsoportja a bátyúi lett. A foci mérkőzésben a BHHB csapat, vagyis bátyúi, hetyeni, haranglábi és barkaszói összeállításban lett az első.

Bernáth Tamás lelkipásztor volt sportnapunk evangelizátora. Kihangsúlyozta, hogy a veszteségeinkből van kiút, ami Istenhez vezet. Fel kell ébreszteni a hitünket, s addig míg van rá lehetőség Istenhez fordulni. Az Úr örömöt és teljességet akar adni életünk során, melyet az áldásokban tapasztalhatunk meg.

A mi Urunk adjon mindenki számára örömökben gazdag, áldott életet! Legyen ezért a napfényes napért az Úré a dicsőség. Isten gazdag áldása legyen a segítők, támogatók és fiatalok életén!

Támogatónk:

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük