KRISZ 7

Augusztus 4-10. között ismét megrendezésre került a KRISZ hét, azaz a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet ifjúsági hete. A táborban 60 fiatal vett részt, szervezőkkel és résztvevőkkel együtt. A hét az életünkben felmerülő döntő kérdésekről szólt, olyan témákat boncolgatott, melyek minden fiatalban felmerülnek, mint például párválasztás, szerelem, digitális világ, kereszténységünk hiteles megélése, világvallások vagy káros jelek és szimbólumok. Az előadások ezek köré a témák köré épültek, míg reggeli áhítatokon a különböző hit-típusokat vizsgáltuk meg, úgy mint botlatozó, anyagias, szolgáló, értetlenkedő és továbbállós hit. Az esti evangelizációkon Sipos Józseffel, a KRISZ elnökével kerestük a válaszokat arra a kérdésre, hogy mi végre élünk a földön, miért teremtettünk. Minden este meghallgathattunk egy-egy bizonyságtételt, amelyek megalapozták az evangelizációk hangulatát, s melyekből megtanulhattuk, hogy egy hívő ember élete sem mindig felhőtlen, de az Úr ott van, és átsegít bennünket a nehézségeken.

Természetesen a komoly előadások és áhítatok mellett sok egyéb színes programon is részt vehettünk. Minden előadás előtt együtt énekelhettünk és magasztalhattuk az Urat a dicsőítő csapattal. Az előadások után csoportmunka keretében kreatívan feldolgozhattunk egy-egy témát, a délutáni csoportbeszélgetések alkalmával pedig kis csoportokban megoszthattuk egymással tapasztalatainkat, kérdéseinket. Szabadidőnkben ismerkedős játékot játszottunk, vizes napot tartottunk, fát gyűjtöttünk az elmaradhatatlan tábortűzhöz vagy csak beszélgettünk, új barátokra tettünk szert.

A hét megkoronázása az utolsó esti imaséta volt, amikor mindenkinek lehetősége nyílt kicsit elcsendesedni, átgondolni dolgokat és reggelig beszélgetni.

Úgy vélem, mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy nagyon áldásos héten vagyunk túl, feltöltődve és megerősödve tértünk haza otthonainkba, és már most várjuk a következő ilyen alkalmat.

Szegő Viktória

A rendezvény támogatását köszönjük:

 

 

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük