Kerékpártúrán a Tóhát ifjúsága

Immár hetedik alkalommal ült biciklire a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) Tóháti alapszervezetének ifjúsága, hogy két keréken hódítsa meg a kelet-magyarországi utakat. Az alkalom a Te-Kérj nevet viseli évek óta, mivel nem csak az izmokat feszítik meg a hívő fiatalok ezen a kiránduláson, hanem kitartással imádkoznak is. Napjaink rendszeres részeiként tartottunk áhítatokat és imaközösségeket.

Augusztus 4-én tizenhárom láthatósági mellényes, energiával teli fiatal gyülekezett Haranglábon. Igével indultunk és áldást kértünk útitársnak az első, és egyben leghosszabb útvonalhoz. Első állomásként Sárospatakot tűztük ki. Majdnem száz hosszú kilométeren keresztül vezetett az út a célig, és azon az estén különösen jól esett az alvás. Reggel látogatást tettünk a helyi teológiára és az intézmény múzeumába is betekintést nyertünk. Majd lelkes kis csapatunk Nyíregyházának vette az irányt, és nagyot csobbant a helyi Sóstófürdőbe. A harmadik naponta 40 kilométerre lévő Nyírbátorban meglátogattunk a református templomot. A kedves vendéglátás, és bőséges vacsora után Mátészalkán pihentük ki a fáradalmakat, és másnap Vásárosnamény felé gurult a kerekünk.  Összesen 250 kilométert tudhatunk a hátunk mögött.

Hogy miért érdemes hetedszer is vállalni a fárasztó kilométereket, az időjárás viszontagságait, és az út veszélyeit? Mert annak ellenére, hogy fizikailag lemerít, lelkileg és érzelmileg feltölt. Útközben találkozunk a táj szépségével, hűsölünk a medencékben, és nem utolsósorban az isteni jelenlét és egymás társasága az, ami még inkább gazdagítja az egyébként is élmény dús kirándulást.

Isten áldása kísérje a szervezők életutazását is!