XII. Maradj talpon! – Hol a határ?

2019. március 22-24 között a Péterfalvi Líceum területén a TiBorKA alapszervezet megrendezte XII. Maradj talpon! hétvégét. A péntek délutáni helyfoglalást és vacsorát követően evangelizációra került sor, melyet Szanyi György borzsovai lelkész tartott a hétvége témájáról: Hol a határ? József és Potifárné történetén keresztül mutatta be, hogy ismernünk kell a határainkat, úgy tudunk csak megállni a kísértésekben. Az evangelizációt követően ismerkedős játékra került sor, ahol közel 50-en ismerhettük meg egymást. Az este során aztán lehetőség nyílt további beszélgetésekre.

Másnap a reggelit követően Biró Kamilla, az alapszervezet munkatársa néhány gondolatban emlékeztetett minket arra, hogy életünk minden egyes percében rohanunk, ha akad egy kevés időnk azt is ki töltjük valamivel, gyakran a telefonunk használatával. Elfelejtettünk csendben lenni és rákészülni a dolgokra, pedig úgy tudnánk igazán átélni, megérteni, élvezni egy előadást, ha hagyunk magunknak egy kis időt, a csendre, a gondolkodásra. Ezt követően Máté Richárd izsnyétei lelkipásztor tartott előadást a következő címmel: Hol a határ a párkapcsolatban? Az előadás során több szerelmi történetet vizsgáltunk meg a Bibliában, amelyek megmutatják, hogy mi magunk is hogyan tudunk helyesen és helytelenül megélni egy-egy helyzetet. Az előadó felhívta a figyelmet arra, hogy a Biblia pontosan leírja nekünk, hogy az ifjú úgy tarthatja tisztán az életét, ha Isten törvényeit betartja. Az előadást végül azzal zárta, hogy ha valami mégsem sikerülne, Isten megadta nekünk az újrakezdés lehetőségét. A délelőtt folyamán még lehetőségünk nyílt – külön lányoknak és külön fiúknak – megbeszélni egymás között is az előadáson hallottakat.
Az ebéd elfogyasztása után hosszabb szabadidő következett, amikor is mindenki kipróbálhatta a sport és társas játékokat. A tartalmasabb pihenés után újabb előadás következett, ahol a fiúknak Biró Benjámin, munkatárs beszélt azokról a bizonyos tabukérdésekről a hétvége témáján belül. A lányoknál Tamás Beatrix, munkatárs elmondta, hogy fontos megfogalmazni magunknak: „Honnan jöttem és hová megyek? A kérdés első felét boncolgatjuk életünk nagy részében, ez alapján ismerjük meg magunkat. A kérdés második felét állandóan szem előtt kell tartani, mert ha a célunk Krisztus, akkor fontos, hogy hogyan állunk majd meg előtte.Vacsora után Szanyi György folytatta az evangélium hirdetésével Dávid és Bethsabé történetén keresztül. A bukás benne van az életünkben, a lényeg hogy nem szabad a padlón maradnunk. Legyünk hálásak Istennek, hogy meghalt értünk, és ezzel lehetőséget adott nekünk arra, hogy a padlóról felálljunk, hozzá bűnbánattal forduljunk, és bocsánatot nyerjünk. Az evangelizáció után még együtt dicsőítettük Istent énekszóban, és mindenki húzhatott egy igét, amelyet hazavihetett magával.Vasárnap reggel könnyezve búcsúztunk, mégis örömmel, hiszen újabb embereket ismerhettünk meg, akikkel Isten együtt formált minket egy hétvégén keresztül! Istené legyen a dicsőség!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük