Tóháti KRISZ Alapszervezet tavaszi konfirmandus hétvégéje

Március 15-17. között került megszervezésre a Tóháti KRISZ Alapszervezet által a 2019-es év tavaszi konfirmandus hétvégéje, aminek a papi Agapé missziós központ adott otthont.  A környező falvak gyülekezeteinek konfirmandus fiataljai gyűlhettek össze, és érezhették együtt Isten közelségét. Ezen hétvége témája a küldetés volt.

A hétvége első napja egy igen kiemelkedő emléknap volt a magyarság számára, ezért a résztvevők kis kokárdákkal tiszteleghettek 1848 előtt, amelyet egész hétvégén viseltek. A szobák elfoglalása és a vacsora után evangelizációra került sor, melyet Cseresznye Albert Hetyen és Zápszony lelkipásztora tartott, aki elmondta az Istentől való küldetés fontosságát. A péntek esti játék egy rendhagyó honfoglaló volt, ahol három színre voltak felosztva a csapatok: pirosra, fehérre és zöldre. A csapatoknak különböző vicces és tanulságos kérdésekre kellett válaszolniuk. A játékban a piros csapat győzedelmeskedett, a másik két csapat tudásban és tapasztalatban lett gazdagabb így nem szomorkodott.

A szombat délelőtti előadást Barta Ferenc tiszteletes tartotta, aki személyes tapasztalatait is elmondta az Istentől kapott küldetéséről. A délutáni program, hogy lemozogjuk a kiadós ebédet, egy kincskeresős játék volt a faluban. Igéket kellett keresni különböző olyan helyeken, ami jellemző Papira. Előnyben voltak azok, akik sportos életvitelt folytatnak, mert olyan gyorsan kellett elvégezni a feladatot, amilyen gyorsan csak lehetett. A délutáni előadást Balázs Antal tiszteletes tartotta, aki bővebben kifejtette a küldetések lényegi részét. A munkatársak bizonyságtételeket tettek közöttünk, elmondva saját küldetésüket. Az estéhez érkezve Cseresznye Albert hétvégénk evangelizátora látogatok el hozzánk. Ahhoz, hogy még jobban megerősödj a küldetés tudatunk csend sétán vettünk részt.

Vasárnap a reggeli után Pataki Gábor tartott egy záró áhítatot, amely után a búcsú következett. Számomra azért olyan fontosak az ehhez hasonló hétvégék, mert itt megtapasztaljuk azt, hogy Isten olyan embereket állít mellénk, akik nem hiába vannak ott. Olyan barátok, akiket Ő ad nekünk. És ha messze lakunk is egymástól, Isten köt össze bennünket, mint testvéreket, és akár találkozhatunk többször egyes alkalmakon. Így tapasztalhatjuk meg Isten közelségét. Kívánom mindenkinek ezt az érzést!

 

Komári Petra

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük