Mérce IV. Keresztyén Bál

2019. február 23-án megrendezésre került a Mérce KRISZ Alapszervezet IV. Keresztyén Bálja. A Bálnak az izsnyétei kultúrház adott otthont, ahová délután három órától érkeztek a fiatalok a környező, Mérce alapszervezeti falvakból, városból. Az alkalmat a helyi tiszteletes, Máté Richárd nyitotta meg néhány szóval, illetve Isten igéjével. Ezt követően Darcsi Dévid, frissen megválasztott alapszervezeti elnök vette át a szót néhány perc erejéig, amíg köszöntötte a fiatalokat, és az előadókat. Ezután pedig elkezdődött a program, melynek legelső lényeges pontja Urunk dicsőítése volt, melyet Horváth Gyuri és Figyász Gyuri ének- valamint hangszer kíséretében tehettünk. A dicsőítés után egy előadást hallhattunk, melynek témája Közösségben egymással és Istennel. Isten igéjét Nagy Szabolcs, guti lelkipásztor tolmácsolta a fiatalok körében. Arról beszélt, hogy ahhoz, hogy közösségről tudjunk beszélni, feltétlenül szükséges az ember és az Isten! Isten nélkül nincs közösség, nélküle csak „csordáról” beszélhetünk. Többek között elmondta azt is, mennyire fontos, hogy épülni tudjunk egymásra, ahogyan azt olvashatjuk az 1 Péter 2,5-ben!

Miután oltottuk lelki szomjúságunkat, következhetett a testi táplálék is. Az izsnyétei gyülekezet szeretetvendégségét élvezhettük, ami egy nagyobb szünettel volt összekötve. Ez idő alatt a fiatalok ismerkedhettek, beszélgethettek egymás között! Majd nagy örömmel fogadtuk Tihor Melindát és Szpacsinszka Katalint, akik különböző ismerkedős játékok levezetésével szolgáltak közöttünk. A játékok alatt jobban megismerhették egymást a jelenlévők, illetve nem mellesleg szórakozhattak is!
A játékot követte a táncház. A táncház levezetésére Nagy-Kelemen Krisztinát, beregszászi tánctanárt kérték fel, aki különböző magyar népi táncot mutatott be, illetve tanított számukra. Ezt követően sor került egy Szabad tánc elnevezésű programra, ahol a fiatalok modernebb zenékre táncolhattak. E program után a legbátrabbak jelentkeztek páros, illetve egyéni táncversenyre. Mindkét versenyszámban győzteseket hirdettek, bár azt szóvá kell tenni, hogy mindenki nagyon ügyes volt, és nagyon szoros volt a verseny! A legjobb táncos Bahus Bernadett, izsnyétei lakos lett, a legjobb táncos páros pedig meglepő módon két gáti fiú, Dzsezsenyák Patrik és Demeter András-Gergő lettek!

Az est lezárása képen kisorsoltuk az értékes tombola nyereményeket, melyek mindegyike gazdára talált. A legértékesebb nyeremény egy Ez az a Nap! koncertjegy volt, melyet egy izsnyétei lány vihetett haza. Az est legvégén az alapszervezeti elnök búcsúzott a fiataloktól néhány szóban!

Nelli Evelin Gelbics

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük