Tóháti Keresztyén Bál

– találkozás, jókedv, üzenet és adakozás jegyében

Minden évben a farsangi időszakban kerül megrendezésre a Tóháti KRISZ Alapszervezet szervezésében a Tóháti Keresztyén Bál, immár 10. almalommal. Ebben az évben a Bátyúi Református Gyülekezet adott otthont e remek eseménynek. Az idei bál jótékonysági jelleggel rendelkezett, hisz a budapesti leégett református kollégium részére gyűjtöttünk adományokat.

A bál kezdetén a helyi munkatársak üdvözöltek bennünket, majd elmondák a délután menetét. Pataki Gábor a KRISZ alelnöke köszöntötte a fiatalokat és átadta Nagy Béla fő gondnok úr üzenetét. Kacsó Géza helyi lelkipásztor tartotta a nyitó áhítatott. A dicsőítést a helyi gyülekezet Ararát nevű együttese vezette. A gyülekezet nagy örömmel fogadott bennünket.

Mint minden évben az ifjúsági csoportok előadásaira került sor. Színes felhozatal tárult elénk. Voltak, akik a modern stílust követve kis videókkal készültek, volt pantomim, színdarab, élő klip, vers és egy remek eszperente fokozta a hangulatot. A zsűri az este későbbi részében kihirdette a legviccesebb, a legremekebb, a legtanulságosabb, legjobban felépített legmodernebb stbelőadásokat, melynek jutalmául emléklapokat és csoki csomagokat kaptak a tóháti ifik. Minden előadás kiemelkedő volt, és hasznos üzenetekkel párosult. A szervezők, a batyúi gyülekezet jóvoltából, a lelki táplálék mellett biztosították a testi táplálékot is számunkra.

Az este hátralevő részében Birta Zoltán vezetésével táncházra került sor. Eközben különböző játékok segítségével lett mindenkinek mosoly az arcán. Amikor már mindenki kitáncolta magát,tombola sorsolásra került sor. Az est búcsú szavait Baranyi András a Tóháti Alapszervez elnöke mondta el.

A jubileumi alkalom egyuttal az első jótékonysági bál volt, ahol összesen 7500 hr és 2000 Ft gyűlt össze. Az adomány jelképes, de annál fontosabb, hogy tudunk adni már fiatal korban is és tudjuk fiataljainkat arra tanítani, hogy „aki másokat felüdít, maga is felüdül” (Péld 11, 25).

Bagu Cintia

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük