Isten életedre vonatkozó tervei, avagy a VII. Vándor-ifi Feketeardóban

Engedd, hogy Isten megvalósítsa életedre szóló terveit – olvastuk a meghívó plakáton, amely arra hívta a fiatalokat, hogy 2019. február 16-án újra összegyűljenek, és együtt dicsőítsék az Istent. Nem volt hiábavaló a készülődés és hívogatás a KRISZ Tisza-Borzsa közi Alapszervezete (TiBorKa) részéről, ugyanis ezen a szombati napon 45 fiatal találkozott Feketeardóban a környéknkülönböző falvaiból: Fertősalmásról, Nagypaládról, Tiszapéterfalváról, Tiszaújlakról, Tiszakeresztúrból, Feketepataról, Verbőcről, Szőlősgyuláról, Forgolányból, Fancsikáról, Nevetlenfaluból, Mezőváriból. Nagy szeretettel és kedves szavakkal fogadta a fiatalokat Peleskei Béla és Laskoti Réka a falu lelkipásztorai.

Megérkezés után a fiatalok megismerkedtek egymással és egy kis játék után meghallgatták az előadást, amelyet Bíró Kamilla, fertősalmási zenetanárnő, tolmácsolt a fiataloknak. „Mert csak én tudom, mi a tervem veletek – így szól az ÚR -: békességet és nem romlást tervezek, és reményteljes jövőt adok nektek.” (Jer. 29,11)- nem ismeretlen ez az ige. Amikor az ember eszébe jut ez az igevers és olyan történések folyamata van az életünkben, amikor feltesszük azt a kérdést: „Istenem neked ez a terved az én életemmel?” Mi Isten válasza? – Igen ez a tervem. Neki van egy nagyon jó terve, hogy ne jussunk kárhozatra, csak nekünk ezt el kell fogadnunk. Megvizsgálták a fiatalok, milyen életet is szeretne Isten szánni nekik: értelmes fiatalokká kell válni, akik be tudják osztani az idejüket, pénzüket, égni tudnak az Isten iránt és a szolgálata iránt. El kell gondolkodni, könnyű életet szeretnél, hogy semmit ne kelljen csinálni vagy vannak céljaid, amelyeket szeretnél megvalósítani. A fiataloknak egy kis cetlire fel kellett írni 5 olyan dolgot, amit meg szeretnének valósítani a következő 5 évben. Jó, ha vannak tervei az embereknek, csak tudjuk azt az Istenre bízni.

Az előadás után Deák István, nagypaládi GYEK munkatárs tett bizonyságot életével a fiataloknak, hogy ki az Ő életében Isten. A komoly rész után a fiatalok Bak Dávid vezetésével játszottak egy érdekes játékot, közben a feketeardaiak kedveskedtek egy kis szeretetvendégséggel. Minden fiatal feltöltődve indult útnak, mivel indulás előtt személyre szóló igehúzásban részesültek. Ha a te figyelmedet is felkeltette az alkalom, akkor gyere el a következő Vándor-ifire!

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük