Tóháti sítúra

„Mert a hegyek megszűnhetnek… de hozzád való hűségem nem szűnik meg – mondja az Úr” 

Ahogy már több évben, idén is különleges élményekkel gazdagodtaktóháti vidék fiataljai. Ugyanis 2019. február 2-án kora reggel elindultunk meglátogatni, közel nyolcvan fiatallal a csodás Kárpátokba, annak viszonylag hozzánk közel eső részére, Polena vidékére. Az idei sítúra helyszíne Vedmezha síközpontja volt.

Miután megérkeztünk Bérés László szernyei lelkipásztor napindítóként az Ézsaiás próféta könyve 54 fejezetének 10 versét helyezte a szívünkre: „Mert a hegyek megszűnhetnek, és a halmok meginoghatnak, de hozzád való hűségem nem szűnik meg, és békességem szövetsége nem inog meg – mondja könyörülő Urad.” Kiemelte, hogy békesség legyen közöttünk mindenkor, mert Isten megbékítette magát velünk Jézus Krisztusban, s ennek a példának az alapján nekünk is legyen bizodalmunk Istenben és jó közösségünk egymással.

Rövid eligazítás után nagy lelkesedéssel kezdődött el a túra. Voltak, akik még most kezdték elsajátítani a síelés apró szösszeneteit (kicsit bukdácsolva), voltak, akik a sípálya legmagasabb pontjáról jöttek le síléccel a lábukon (ők már a többet tapasztaltabb, régi túrázók voltak). Akadtak a fiatalok, akik a snowboardozásban lelték meg örömüket. Mindazok, akik kissé megfáradtak, vagy éppen valami újat szerettek volna kipróbálni, lehetőségük nyílt az úgynevezett „fánk szánkót” is kipróbálni. A pihenéshez forró tea, szendvics és csokoládé társult, s ezek mellett a jókedv, beszélgetések és egymás szórakoztatása sem maradt el.

Élményekkel tele, új dolgok megélésével, örömmel, mérhetetlen hálával és békességgel a szívünkben indultunk el a haza felé vezető úton.

Istennek gazdag áldását kívánjuk mindazokra, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez a nap! Isten áldja meg őket és családjuk életét!

Bagu Cintia

0 válaszok

Hagyjon egy választ

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük