Szikra hétvége

Gyülekezett live: Élőben-élővé

  1. november 16-18. között a Csonkapapi Missziós Központban került megrendezésre a Tóháti KRISZ Alapszervezet közkedvelt hétvégéje a Szikra Ifjúsági hétvége, amely a Gyülekezet live: Élőben-élővé címet viselte. A hétvége célja az volt, hogy a fiatalok rájöjjenek, hogy milyen egy élő gyülekezet és hogy hogyan tudják saját gyülekezetüket élővé tenni.

Keresztyén Eszter nyitó áhítatában elmondta, hogy a hívő ember megmaradásához, szükséges, hogy a keresztyénség négy alappilére meglegyen, azaz az ige olvasása, imádság, közöség és a szolgálat. Ezzel a lendülettel kezdtük el hétvégénket

A hétvége evangelizátora Arany Barbara a Debreceni Egyetemi Gyülekezet lelkipásztornője volt. A péntek esti evangelizációjában kihangsúlyozta, hogy egy közösség akkor lehet élő, hogy ha a tagok benne élők. Egy közösségben annyira vagy élő, amennyire vágysz az Istennel való kapcsolatra. Majd az esténket táncházzal zártuk.

A szombat reggeli áhítaton Pataki Gábor a KRISZ alelnöke elmondta, hogy mindannyióknak meg van a saját feladata, a saját helye a gyülekezeteinkben. Szontágh Szabolcs a délelőtti és délutáni előadásai által, arra buzdított bennünket, hogy merjük közösségbe tartozni. Az embernek szüksége van a közösségre, hisz az által tudd a legtöbbet fejlődni. Ahol megtaláljuk az Istentől jövő küldetésünk ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy mi is az valójában, ahhoz személyes növekedés kell.

A csoportbeszélgetést követően, ahol a fiatalok megoszthatták egymás között a tapasztalataikat a gyülekezeti életben töltött örömeik, kihívásaik kapcsán, jöhetett a testi táplálék. Délután folyamán pedig gyakorlatban elmélyíthették a szolgálatban megtapasztalható keresztyén életet. A feladat az volt, hogy a helyi gyülekezetet meglátogatva a fiatalok egy része az idősekhez ment el beszélgetni (diakónia), másik része pedig a fiatalokat és a családjaikat hívogattak az esti evangelizációra (misszió).

Az est evangelizáció ezúttal a csonkapapi református templomban volt megtartva. Ide várták a szervezők a helyi fiatalokat, illetve az idősebb testvéréket is. A programhoz kapcsolódott a Laudis együttes dicsőítése, valamint a két bizonyságtétel. Az alkalom megkoronázása az úrvacsora osztás volt. Ezek a programok (misszió, diakónia, úrvacsora, igehirdetés) kiábrázolták az élő egyház fontosabb jellegzetességeit. Az úrvacsorát követően csoportbeszélgetés formájában lett átbeszélve mindazon élmények, melyek az este folyamán, valamint a korábbi tapasztalatok alapján éltek a résztvevőkben.

A következő nap reggelén Keresztyén Károly tiszteletes tartott programzáró áhítatot, ahol a Krisztus testének tagjai bibliai hasonlatot támasztott alá egy tanulságos történettel, mely bemutatja, hogy minden testrésznek fontos feladata van.

Bízunk benne, hogy Isten munkálkodása által a fiatalok gyümölcstermő életet élnek majd a saját gyülekezeteikben is, így egy élő helyen tudnak életet közvetíteni.

Bagu Cintia, Tóháti KRISZ Alapszervezet munkatársa