Áldjuk az Urat – a sportpályán is. V. Tóháti Sportnap

Immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre a tóháti falvak találkozója a Tóháti KRISZ Sportnapon. 2018. augusztus 25-én a Beregsomi Református Gyülekezett adott otthont az eseménynek.

Jakab Attila helyi lelkipásztor nyitóáhítatával kezdtünk. A tiszteltes buzdította a fiatalokat a szabályszerű sportolásra, mert első sorban nem emberek miatt fontos a becsületesség, hanem mert Isten áldását úgy árassza ki ránk, ha az Ő akaratát követjük az életünkben, mindennapjainkban és a sportpályán is. Az áhítat után Pataki Gábor a KRISZ alelnöke köszöntötte az ifjúságot. Elmondta, hogy a KRISZ vezérigéje – „Ne mond, hogy fiatal vagy, hanem menj, ahová küldelek…” – ma is üzenet lehet a számunkra. Ugyanis a sportban, bármi féle megmérettetés közepette, akkor tudunk motiváltak, lelkesek és kitartóak lenni, ha tudjuk a küldetésünket. Isten nem csak ezen a sportnapon akar számunkra küldetést adni, hanem a gyülekezeteinkben, ifjúsági közösségeinkben, a KRISZ életében és a mindennapi szolgálatban. Az alkalmat megtisztelte jelenlétével a rendezvény társszervezője, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet képviseletében Fejes Norbert, valamint Demeter Róbert beregsomi iskolaigazgató.

A folytatásban mindenki megtalálhatta a számara megfelelőt. Volt foci, röpi, Toldi erőpróba, frizbi, görkori, bicikli verseny, futás, távolugrás, ugrókötél, hulla-hopp, pingpong, egy perc és nyersz ügyességi játék. Az időjárás a sportoknak megfelelő volt, így mindenki felfedezhette, hogy miben a legügyesebb.

A napunk zárásához érkezve a Laudis band férfi tagjai koncerteztek. Érdekessége az alkalomnak a dicsőítő csapat, mellyel példát mutattak, hogy a fiúknak is lehet minőségi módon énekelni, zenélni és így dicsérni az Urat.

Ezt követően az evangelizációhoz érve Mező Miklós lelkipásztor érkezett közénk, sportpéldákat hozva próbálta az ige üzenetét megragadni és rávezetni a fiatalokat Isten akaratára. Evangelizáció után eredményhirdetés következett. A focimérkőzésekben szinte minden faluból érkezett csapat, de a legügyesebb a bátyúi foci csapat volt. A nap folyamán a résztvevők saját maguknak és az ifijüknek szerezhettek pontokat. Idén a legsportosabb ificsoport címet a házigazdák, azaz a somiak nyerték el.

Legyen ezért a napért is az Úré a dicsőség, Ő áldja meg minden segítő, támogató és résztvevő életét.

Bagu Cintia, munkatárs

A programot támogatta társzervezőnk, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.