„Evezz a mélyre és vesd ki a hálót” – Tóháti kenu- és bicikli túra

2018. augusztus 13-17 között a KRISZ tóhati alapszervezete ismét útnak indult. Az ide túra nem a megszokott rendjében folyt, mivel Dajka Csaba, Tiszabecs lelkipásztora felajánlásából egy kenutúrán is részt vehettünk. Nagy kíváncsisággal és kicsit remegő szívvel vágtunk bele.

A már hagyománnyá vált Te Kérj kerékpártúránkat sem hanyagoltunk, hisz csapatunk egyik része Tiszabecsig kerekezett hétfő délután. Vidám érkezésünk után elfoglaltuk szállásunkat a Vidám Delfin Kempingben. A közel 60 km felkészített minket a másnapi evezésre.

Nagy izgalommal kezdtük el a keddi napot, mivel még sokunk által nem gyakorolt sportágat próbálhattunk ki. Megismerkedtünk a kenuzás szabályaival, jelmondataival és persze magával a kenuval és evezőjével. Négyfős csapatokra bomlottunk és az Öreg Túron folytattuk tovább a napunkat. A keddi vízitúránkon 12 km tettünk meg a vadregényes Sonkádtól Kölcséig. Kisebb akadályokkal néztünk szembe, de ezek csapataink épülését szolgálták. Szükség volt az összhang megteremtésére és az egymásra való odafigyelésre.

Szerda reggel már tapasztaltabban indultunk el. Az előző napi félelem már kíváncsisággá alakult át bennünk, hogy milyen akadályokkal is fogunk szembe nézni. A Kölcse – Túristvándi közötti kalandos szakaszon eveztünk 14 km-en keresztül. Nehezebb szakasznak bizonyult, mint az előző, mivel bedőlt fákon, nádasokon keresztül kellett mennünk. Ügyesen és bátrán mérkőztünk meg az előttünk álló akadályokkal. Mindezek mellett gyönyörű táj kápráztatott el bennünket.

Csapatunk egyik része tovább folytatta a kerékpártúráját és Vásárosnaményba kerekezett. Csütörtökön az Atlantika Vizi – vidámparkba látogattunk el, ahol egy élményekkel gazdag délutánt töltöttünk. A túránk péntek délelőtt ért végét. Voltak, akik Vásárosnamény – Barabás útvonalat kerekpárral tették meg.

Kerekezve-evezve sem feledkeztünk meg az Isten igéjéről. Turánk ideje alatt a Lukács 5. részének első 11 versét tanulmányoztuk. A bibliatanulmány alatt Jézus csodálatos halfogásának a történetén keresztül Péter elhívásáról, az Isten csodájáról, arról a „mégis”-ről érthettük meg Isten akaratát, amely az emberi reménytelenségen túl látja a hit és az Isten csodájának a lehetőségét. Péter látta, hogy Jézusban bízva olyat tapasztalt, amit korábban sohasem, s ez példa nekünk is, hogy minden körülményeink közepette Isten akarata szerint evezzünk a mélyre és bízzunk az Úr gondviselésbe.

Határtalan élményekkel dús, Isten áldásában gazdag túrát tudhatunk magunk mögött. Isten áldja meg a szervezők és családjaik életét. Egyedül az Övé legyen a dicsősség!

Bagu Cintia, munkatárs