KRISZ 7 Rát

Közel negyven fiatal kezdte el a táborozását augusztus 6-án a ráti KRISZ héten. Az idei tábor témája Közösség-egy család vagyunk volt. A hét vezetője Bodnár Miklós lelkipásztor munkáját a tóháti és ungi munkatársak segítették. Folyamatosan érkező táborozók regisztráltak, majd beköltöztek szobáikba. Köszöntés után egy előadással kezdtük meg hetünket.Majd az ismerkedés vette kezdetét.

Minden reggelt áhítattal kezdtünk. A hét folyamán a délelőtti előadások a közösség ereje a családban témakörben futottak. Elsőnek az a kérdés merült fel, hogy milyen is egy jó testvér? Majd megvizsgálásra került, hogy mit is kell(ene) tudni az apákról és anyákról. A következő előadó megpróbált, választ adni, arra a kérdésre, hogy mit is várnak el tőlünk a nagyszüleink? És végül a gyülekezet, mint családi közösség téma került tekintélyre. Mindezek végén csoportbeszélgetéseket folytatunk, melyeken a résztvevők elmondhatták véleményüket az elhangzottak kapcsán.

Szabadidőben nem maradhatott el egyik nap sem a medencében való fürdőzés. Sportokkal, beszélgetésekkel és a fürdőzés által vidám hangulat kerekedett.Nagy élményekkel lett gazdagabb minden egyes résztvevő és segítő is egyaránt.

Délutáni előadásokon felmerült, hogy milyen tényezők is okozhatják a közösség rombolását. Legyen az a digitális világban, barátságban, párkeresésben és párkapcsolatban és a gyülekezetben. Ezek az előadások után szintén csoportbeszélgetésekre került sor.

A hét evangelizátora Kovács Attila lelkipásztor volt. Ki segítségével megtekinthettük a csodákat a Bibliában és a mi életünkben is egyaránt. Ahhoz, hogy észrevegyük Isten csodáját az életünk felett nekünk is léptünk kell. A mi Urunk gondot visel rólunk, nekünk ehhez engedelmességet kell gyakorolnunk és bekell ismernünk, hogyha elvagyunk veszve. Az esti programok során volt lehetőség a szórakozásra és elmélyülésre is egyaránt. Hetünk fénypontja az utolsó esti program volt. Melyen történeketek hallgathatunk és dicsőítettük mindezeket hangulatvilágítás mellett, s akit a Szent Lélek arra indított, hogy bizonyságtevő legyen, megtehette.

 

Könnyes búcsút véve, hitben megerősödve, lelkileg feltöltődve indultak útnak a fiatalok szombat reggel. Köszönet minden előadónak, segítőnek és támogatónak ezért a hétrét. Isten áldja meg gazdagon további életüket. Egyedül az Övé legyen a dicsőség!

Bagu Cintia