KRISZ 7 Aklihegy

Augusztus 5 és 11 között idén 33 fiatal választotta Aklihegyet a KRISZ hét helyszínéül. Bár ez jóval kisebb létszám az előzőekhez képest, mégis csak pozitív hatással volt a hétre, a táborlakókra, hiszen így lehetőségünk nyílt jobban megismerni egymást.
A hét vezérfonala, a téma, ami köré az előadások is épültek,a közösség volt. Mik egy közösség, egy gyülekezet romboló erői? Mik a barátságok, párkapcsolatok romboló erői? Kapcsolatok családon belül: milyen egy jó anya, apa, testvér? És még sorolhatnám hány és hány sokakat foglalkoztató kérdésre kaptunk választ többek között olyan előadóktól, mint Nagy Zita, aki ott volt, mikor még csak egy ötlet volt a KRISZ, vagy Oroszi Pálné Jankó Margit néni, aki 90 éves kora ellenére ott táborozott, beszélgetett velünk, és persze előadot

 

t is a generációk közötti kapcsolatokról. A délutáni előadásokra az esti evangelizációk tették fel a pontot, melyet Sipos József tartott a bibliai csodákról.
Szabadidőben ki-ki UNO-zott, vagy SOLO-zott, mások –hangolódva a dicsőítésre – gitároztak, énekeltek, de volt, aki csak szimpla beszélgetéssel ütötte el az időt a rögtönzött kis kávézónkban, megint mások röplabdázással, vagy focizással kötötték le a felesleges energiájukat. Utolsó nap sikerült összehoznunk közkívánatra a vizes napot, melyet senki sem úszott meg szárazon.
De esténként sem hagytuk lustálkodni a táborozóinkat, olykor filmklubbal, máskor szalonnasütögetéssel, vagy tábortűzzel, de mindig közösen töltöttük el azt a pár órácskát. Az utolsó estén rendezett tábortüzet egy csendséta követte, ami úgy gondolom méltó lezárása volt a hétnek, és jó alkalom arra, hogy átgondoljuk a tábor ideje alatt kapott válaszokat, útmutatásokat. Végezetül visszatekintve bátran kijelenthetem, hogy áldott hét volt. Istené legyen a dicsőség érte!

További képek IDE kattintva!