KRISZ tini hét

Isten kegyelméből 2018. július 22-én a KRISZ néhány évnyi kihagyás után újra tini hetet szervezett a Nagyberegi Líceum területén. A hét témája az „Élet(em) nagy dolgai” volt.

Vasárnap este közel 70 izguló fiatal várta Nagy Szabolcs evangelizációját, az első igei alkalmat. Esténként a tiszteletes fiatalos szavai megértették résztvevőkkel, hogy bár nem egyszerű, de csak Istennel érdemes élni az életünket már tiniként is.

Hétfőn „Ki vagyok” napot tartottunk, melyet Sipos József, a KRISZ elnöke nyitott meg, később pedig „Online világ” témakörben, Végh Tímea, KRISZ munkatárs előadását hallhattuk. Amint a naphoz passzolt, délután a Timóteus-próba nevű vetélkedő feladatait kellett teljesíteni a fiataloknak, majd közös táncházzal zártuk az estét.

Keddi napunk témája a Barátság volt, melyről Laskoti Zoltán tiszteletest hallgathattuk meg. Folytatásként ügyességi és sportvetélkedőkön vehettek részt a fiatalok. Majd karaokéval zártuk a napot, melyen a fiatalok csapatban és egyénileg is megmutathatták a bennük rejtőző hangokat, nagyrészt a zsűri örömére.

A harmadik napunkat teljesen áthatotta a szerelem témája, melyről délelőtt Kacsó Géza lelkipásztort adott elő, majd folytatásként Kiss Bertalan KRISZ munkatárs, és felesége Kiss Erika a tabukról beszélt külön fiúknak és lányoknak. A délutáni forróságban a Beregi tó vizében hűthettük le magunkat. Evangelizáció után pedig csendsétán kerülhettünk közelebb Istenhez.

Csütörtök délelőtt Pataki Gábor, KRISZ alelnökkel „Mi leszel, ha nagy leszel?” témában beszélgettünk. Az előadást pantomimes jelenet tette még élvezhetőbbé önkéntesünknek köszönhetően. Délután a boldogságról beszélt nekünk Lőrinc Attila, Magyarországi lelkipásztor testvérünk. Az előadásban elhangzott felesége, Lőrinc Krisztina tiszteletes asszony bizonyságtétele is. A nap fennmaradó részeit délután játékkal, este pedig tábortüzes énekléssel töltöttük ki. Az esti dicsőítéssel párhuzamosan lehetőség volt lelki beszélgetésekre azoknak, akiket megérintettek az Úr szavai.

Utolsó napunkat Balázs Antal tiszteletes „Megtér-és?” előadásával nyitotta, majd sor került a hét utolsó csoportbeszélgetésére, mely közben és után a fiatalok lassan elbúcsúzhattak egymástól.

Véleményem szerint csodás hetet zártunk. Isten megadta azokat a munkatársakat, akik hozzáértéssel tudtak foglalkozni a fiatalokkal. Azokat az előadókat, lelkipásztorokat, akik igazán jól beszéltek a „tinik nyelvén”, azt a vezetőt, aki Isten által vezetve tökéletesen szervezte a hét dolgait, olyan légkört, melyet áthatott az Úr dicsérete, egymás szeretete, igazi öröm és boldogság. A dicsőítő csapattal közösen énekelve sokszor a Mennyországba pillantva érezhettük magunkat, mintha az angyalok énekelnénk. Örök emlék marad a hét mindenki számára. Hiszem, hogy a lángoló tini szíveket Isten idővel hívő gyermekeivé formálja, az Ő gyülekezeteinek tagjaivá.

További képek a KRISZ Facebook oldalán!