Túrázott a KRISZ Beregi Alapszervezete

Túrát szervezett július 7-én a KRISZ Beregi Alapszervezete, melyen húsz fiatal vett részt Beregardóból, Jánosiból, Kígyósról és Balazsérról. Az úti cél az ilosvai járásban található Elvarázsolt Vidék Nemzeti Park volt, ami vidékünknek egy szinte felfedezetlen kincse. A túra vezetője a Horváth Zoltán (Kárpátjáró) volt.

A túra közös imádsággal kezdődött, majd a csapat nekivágott az Ilonca község mellett található területnek. A fiatalok nemcsak a tájban gyönyörködhettek, hanem hasznos információkat is kaptak a nemzeti parkról, annak növény-és állatvilágáról, valamint a helyes térkép-és iránytű-használatról. Az erdőkkel és rétekkel tarkított túra jó alkalom volt az ismerkedésre, beszélgetésre, az Isten által teremtett világ megcsodálására, közösségépítésre. Utunkat a Szmerekovéj kő megtekintésével zártuk, ami után közös ebéd és némi pihenő következett, a bátrabbak pedig felmászhattak a környékbeli sziklákra. A fiatalok igei üzenetet is kaptak, 1 Thesszalonika 5, 18-ból szólt Isten igéje: „Mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra”. Az igemagyarázat rávilágított arra, hogy sokszor zúgolódunk azért, amink nincs, közben pedig nem adunk hálát azokért a dolgokért, amink van. Isten azt kéri tőlünk, hogy a legkisebb dolgokért is adjunk hálát, Ő pedig megáld minket és megsokszorozza rajtunk áldását.

A pihenő után a csoport tagjai visszaindultak az autóbuszhoz, majd közös fagylaltozás után következett a hazaút.

Hálás szívvel mondunk köszönetet Istennek, amiért megszervezhettük a túrát, kegyelméből jó időt és felszabadult jókedvet adott nekünk. Hisszük, hogy a közösségépítő programnak lesz folytatása, és Isten továbbra is megáldja munkánkat.

Keresztyén Gabriella