TiBorKA ifi

„Egykor oly kedves dolgok, menjetek” – TiBorKA-ifi Feketepatakon

Április 14-én, szombaton került megrendezésre az első TiBorKA-ifi Feketepatakon. Az ifjúsági alkalom létrejöttének célja, hogy a KRISZ Tisza-Borzsa közi Alapszervezetéhez tartozó települések tizenötödik életévüket betöltött fiataljai számára legyen egy olyan rendszeres, havonta megrendezésre kerülő alkalom, ahol közösségre találhatnak. Az ifjúsági estéknek mindig más-más település ad majd otthont.

Az első alkalomra huszonnégy fiatal érkezett, nem csak Feketepatakról, hanem a környező településekről (köztük Nagypaládról, Fertősalmásról, Tiszaújlakról, Tiszakeresztúrról,  Salánkról) is.

Az ifi dicsőítéssel kezdődött, majd igehúzásra és egy rövid ismerkedős játékra került sor. Miután megenyhült a hangulat a szórakozás helytelen és helyes, Istennek tetsző valamint Neki nem tetsző módjairól beszélgettünk Nagy Vivien vezetésével. Összegzésképp egy igeverset helyezett a jelenlévők szívére, Pál apostolnak a korinthusbeliekhez írt első leveléből: „Minden szabad nekem, de nem minden használ. Minden szabad nekem, de ne váljak semminek a rabjává” (1 Korintus 6:12).

Az ifjúsági alkalom imaközösséggel folyatódott, majd felzendült a boncolgatott témához választott „Egykor oly kedves dolgok, menjetek” c. ének. Zárásként Deák István tett bizonyságot Istenbe vetett hitéről és arról, miként változtatta meg ez a döntés az egész életét.

Az este kötött része után sem siettek hazafelé a fiatalok, ugyanis a vendéglátó feketepatakiak szeretetvendégséggel kedveskedtek az egybegyűltek felé.

Istennek legyen hála az áldott alkalomért és adja, hogy legyen továbbra is folytatása!

Héder Zsuzsanna