Tóháti Keresztyén bál

 

  1. február 10-én ismét megrendezésre került a Tóháti Keresztyén bál, immár kilencedik alkalommal. Idén Zápszony adott otthont eme remek társasági eseménynek.

A bál kezdetén Balogh Henrietta és Nagy Ákos, helyi munkatársak köszöntötték a fiatalokat, s a délután folyamán ők látták el a moderátori feladatokat. Ezek után Orosz Zsolt helyi segédlelkész a Prédikátorok könyve 3. részének 1-4. terjedő verseivel köszöntötte az egybegyűlteket. Az ige sorai arra biztattak bennünket, hogy mindent a maga idejében cselekedjünk meg, hiszen az Úr időt adott nekünk az örömre és a szórakozásra is egyaránt a szomorúság mellett. Ezt követően Bacskai László, Zápszony polgármestere meleg szavaival üdvözölte tóhát fiataljait, s minden résztvevőt. Nagy örömmel fogadott bennünket.

A délután színvonalát emelték a Laudis Band dicsőítő csoport tagjai, az énekek szavaival együtt mi is dicsérhettük az Urat. Ezt követően az ifjúsági csoportok gyülekezetenként mutatták be talentumaikat. Nagyon színes felhozatal tárult elénk: láthattunk színdarabot, melyet videó formájában mutattak be, pantomimet, árnyjátékot, humoros és egyben mély jelentéssel bíró színdarabokat. Minden előadás a maga kategóriájában kiemelkedő volt és saját üzenettel párosult. A szervezők a zápszonyi gyülekezet jóvoltából a lelki táplálék mellett biztosították a testi táplálékot is számunkra.

A színvonalas produkciókat követően táncházra került sor, melynek alkalmával Orosz Péter táncoktató bevezetett minket a csángó néptánc, a bugi és a twist világába. Miután megtáncoltattuk minden porcikánkat ideje volt nyerni is valamit. Tombolát sorsoltunk valamint az ificsoportok megkapták méltó nyereményeiket. A tombola fődíja egy kétszemélyes utazás volt teljes ellátással Berekfürdőre Nagy Béla főgondnok úr jóvoltából. Fokozván a hangulatot a táncoktató versenyt hirdetett táncpartnerek részére a bálkirály és bálkirálynő címért. Az Orosz Péter által legügyesebb táncosoknak vélt párt érte ez a megtiszteltetés.

Zárszóként Orosz Zsolt lelkipásztor adta áldását a jelenlévőkre és jó utat kívánt.

Ezúton mi is Isten áldását kérjük minden szervezőre és segítőre egyaránt!

Tóth Krisztina és Bagu Cintia

Képek IDE kattintva!