III. Mérce Keresztyén bál

Február 10-én megrendezésre került alapszervezetünk idei első programja, a Mérce Keresztyén bál. Fornos, Gát, Dercen és Izsnyéte ifijeinek képviseletében érkezett hozzánk közel 70 ember.

Bálunkat Szilágyi Károly gáti lelkész nyitotta meg, majd ezt követően Kacsó Géza bátyúi lelkész tartott áhítatot az igazi reménységről, melyet egyedül csak Krisztus gyermekeként tapasztalhatunk meg. Ismerkedés céljából Darcsi Dévid és Gelbics Nelli készítettek különböző játékokat.
A hideg termet nemsokára teljességgel betöltötték a vidám táncoslábú fiatalok mutatványai, ugyanis az áhítatot követően nem sokkal megérkezett közénk a Sodró együttes.

Először mi sem gondoltuk volna, de ők tökéletesen bebizonyították számunkra, hogy néptánccal is lehet jól mulatni, ugyanis pár percen belül már az első táncukkal magukra vonták fiataljaink figyelmét, és jól meg is táncoltatták őket, senki sem húzhatta ki magát a közös táncok alól. Páros illetve körtáncokat is mutattak vegyesen. Távozásukkor szerintem titkon mindenki, aki részt vett a táncházon marasztalni akarta őket.
A táncházat szabad tánc követte, megrendezésre került idei táncversenyünk. Páros valamint egyedi kategóriában nevezhettek a versenyzők, akiknek a Bahus Judit által összeállított különböző kategóriákban szereplő táncok valamelyikére kellett ropniuk. A páros tánc győztesei Gelbics Nelli és partnere, Darcsi Dévid lett, egyéni kategóriában több díjat is kiosztottunk, többek között Ivánka Emese és Ferenc Noémi részére.


Az est záró eseményeként került sor a tombolasorsolásra, az ajándékok között szerepelt többek között egy-egy belépőjegy „a világ legszupibb” hétvégéjére, a Fel a fejjel hétvégére, valamint az idei KRISZ hétre is.

Ezúttal is köszönetet szeretnénk mondani mindazoknak, akik segítettek a bál megszervezésében, és különös képen azoknak, akik azzal a sok finom sütivel és szendviccsel támogatták alapszervezetünk eseményét.
Istené legyen a dicsőség az alkalomért, a résztvevőkért, és a kialakult vidám hangulatért! A résztvevőket pedig szeretettel várjuk következő alakalmainkra is.

Biro Szintia

További képekért kattints IDE!