Adventi Blog-café

Meghitt fények, lágy hangok, meleg színek, finom ízek – Adventi Blog-café elnevezéssel irodalmi teaházat szervezett a TeSó blog december 5-én Beregszászban.

A Fodó Sándor Kulturális Központban – korábban Hangoló néven – megrendezett esemény harmadik éve várja az adventi elcsendesedést irodalommal vegyíteni vágyókat. A szervezők a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) égisze alatt működő TeSó blog szerzői. A bloggerek fontosnak tartják, hogy – kilépve az online térből – időnként személyesen is találkozzanak olvasóikkal: azokkal a fiatalokkal, akik számára a blog felületén megjelenő bejegyzések az Istennel való kapcsolattartás részét képezik.

A résztvevőket elsőként Laskoti Zoltán főszerkesztő, majd Sipos József, a KRISZ elnöke köszöntötte. Az est folyamán verses-novellás-zenés blokkok váltották egymást, melyeket hosszabb szünetek választottak el. Ugyanakkor ezek a megállók ki is teljesítették a programot, hiszen a beszélgetés, az ingyenes süti- és italfogyasztás mellett ilyenkor kreatív lehetőségek is a jelenlévők rendelkezésére álltak: adventi imát és hatszavas történetet vethettek papírra. Ezeket később a blog közösségi oldalain is bemutatják. Emellett minden résztvevő ajándékba kapott egy, a TeSó blog bejegyzés részleteivel díszített képeslapot.

A rendezvény egyúttal könyvbemutatóként is szolgált, november végén jelent meg ugyanis a blog kétoldalas, adventi és böjti bejegyzéseit tartalmazó áhítatos könyve Formálódj adventben – Formálódj böjtben címmel. Lehetőség nyílt ennek megvásárlására, illetve dedikáltatására.

A program zárásaként a KRISZ-együttes adott léleksimogató, gyógyító akusztikus koncertet.

További képek IDE kattintva!

Forrás:

Kocsis Julianna
Kárpátalja.ma