III. Mérce Sportnap

2017. szeptember 23-án a Mérce KRISZ alapszervezet megrendezte III. Sportnapját Gáton. A rossz idő ellenére már a kezdés előtt gyülekeztek Gát, Dercen Fornos és Izsnyéte fiataljai az iskola éttermében.
Hamarosan megérkezett a KRISZ elnöke, Sipos József, aki egy áhítattal nyitotta meg az alkalmat. Az áhítat után a Mércemunkatársai ismertették a szabályokat, helyszíneket és máris elkezdődtek a versenyek.
A fiúk nagy része természetesesen a műfüves pálya felé vette az irányt, ahol kezdetét vette a játék. Kitartóan játszottak még akkor is, amikor újra megindult az eső. Eközben a lányok Hula-hoop és Ugrókötél versenyekben mérhették össze ügyességüket. Amint a Foci befejeződött kezdetét vette a Röplabda, Ping-pong , Szkander, Kötélhúzás. Az ügyes kezű lányok kézműves foglalkozáson is rész vehettek. Aki pedig nem nyert érmét, vagy oklevelet az is hazavihetett magával egy plüss játékot, melyet a Bowling verseny nyertesei kaptak.
A versenyek után következett a vacsora, melyet a helyi gyülekezet készített elő. A nap folyamán a Mérce band munkatársaiból összeállt csapat zenélt nekünk, így a vacsorát is énekszóval kezdtük.
A vacsora után már mindenki nagyon izgatott volt az eredményhirdetés miatt. Nem is húztuk tovább az időt. Sor került az eredményhirdetésre, ahol mindenki megkapta méltó jutalmát. Az ifiket is megajándékoztuk egy-egy társas játékkal.
A fiatalok hálás szívvel ültek le az esti evangelizációra, melyen igét hirdetett Máté Richárd Izsnyétei lelkipásztor. Az igehirdetés előtt meghallgathattunk még egy bizonyságtételt Pataki Gábortól, a KRISZ alelnökétől, aki arról beszélt nekünk, hogy milyen jó a „győztes csapathoz” tartozni.
Az evangelizáció után tea és süti mellett vehettek könnyes búcsút egymástól a fiatalok. Hiszem, hogy mindenki jól érezte magát még akkor is ha szakadt az eső és szürke volt az ég. Hála legyen Istennek azért, hogy az Ő csapatában még a szürke napokon is jól érezhetjük magunkat!

További képekért kattints IDE !