Tóháti sportnap/alapszervezeti találkozó

Sportnapon Tóhát ifjú népe

A KRISZ tóháti alapszervezete idén negyedik alkalommal adott lehetőséget a térségünk ifjai számára, hogy egy keresztyén sportnapon vegyenek részt. 2017. szeptember 16-án megrendezett alkalomnak a Haranglábi Református Gyülekezet adott otthont, melyen részt vett Zápszony, Kaszony, Papi, Hetyen, Som, Bótrágy, Bátyú, Szernye és a helyi haranglábi fiatalok.

A verőfényes szombati napon Isten áldását tapasztalhattuk, mivel nem csak az idő volt jó, de az alkalom is áldott hangulatban, baleset nélkül, Isten igéjére hangolódva zajlott. A megnyitót követően Kovács Gyula helyi lelkipásztor áhítattal üdvözölte és egyben figyelmeztette is a fiatalokat szabályos és Istennek tetsző küzdelemre, melyet nem csak a pályán, hanem az életben is meg kell tartaniuk.

Ezt követően indultak a sportok, volt ott foci, röplabda, toldi verseny, pin-pong és víz-pong, görkori, rollerezés, bicikli verseny, billiárd, futó verseny, és sok féle ügyességi játék. A fiatalok nem csak egyéni és kiscsoportos játékokban mérhették össze erejüket, hanem ifi közösségek együttesen is küzdhettek a pontokért, ugyanis ebben az évben is meghirdetésre került a legsportosabb ificsoport. 2017-ben a bótrágyiak nyertek az összpontszámban.

A sportok zárásával evangelizációra kerülhetett sor. Szeghljánik Péter papi lelkipásztor bizonyságtételében az ige és saját élettapasztalatai alapján elmondta, hogy mennyire nagyszerű dolog az Isten csapatába tartozni és győztesnek lenni.

Az igehirdetést követően a Free Soul keresztyén dicsőítő csapat zenélt, majd pedig sorra került az eredményhirdetés és a díjátadás.

Hálásak vagyunk, hogy ilyen jól megáldotta az Isten ezt az alkalmat is.

További képek IDE kattintva!

Pataki Gábor