III. Fel a fejjel hétvége

„Ne mondd, hogy fiatal vagy, hanem menj, ahová küldelek, és tedd amit csak parancsolok!”

A nyár utolsó hétvégéjén közel 30 fiatal döntött úgy, hogy egy utolsó nyári buli helyett szeretné Isten igéjét hallgatni, hitében megerősödni a Mérce Alapszervezet által szervezett III. Fel a fejjel hitmélyítő hétvégén. Az idei hétvégére ismét Csonkapapiban került sor augusztus 25-27-ig. Az alkalom vezérfonala a szolgálat volt, megerősödés a szolgálatban.

Bár a hétvége csak péntek délután 5 órától kezdődött, a szorgos munkatársak már délelőtt megérkeztek Papiba, és a helyszín előkészítésén, a kávézó berendezésén fáradoztak. Miután mindenki megérkezett rövid ismerkedős játékkal és a szabályok ismertetésével kezdtük hétvégénket. A finom vacsi után pedig szintén egy játékkal -ráhangolódva az esti hitmélyítő evangelizációra- folytattuk az első napot. A játék során a résztvevőknek rá kellett jönniük, hogy milyen szolgálattal segíthetnek csapattársaiknak megoldani a kitűzött feladatot, ahogyan nekünk is meg kell találnunk azt a szolgálatot, amit Isten dicsőségére a tőlünk telhető legnagyobb odaadással végezhetünk, s amit Ő számunkra eltervezett már születésünk napja előtt.

A játékot követően Szeghljánik Péter tiszteletes által előkészítve Cseri Kálmán egyik prédikációját hallgattuk meg: „Mindent szabad, de nem minden használ! Mindent szabad, de nem minden épít!”.

Ezt követően az esti fórumon mindnyájan együtt átbeszéltük, megvitattuk a bennünk felmerült kérdéseket a hitmélyítő alkalommal kapcsolatban. A péntek este fennmaradt részét pedig ki-ki az udvaron, vagy a fáradtabbak már a szobájukban töltötték.

Hétvégénk második napját egy reggeli istentisztelettel indítottuk a helyi gyülekezetben. Az istentisztelet végén kisebb csoportokra bomolva csendesedtünk el, és adtunk hálát imaközösség keretein belül. Visszaérve már várt minket a reggelink. Szombat délelőtt két előadás hallgatói lehettünk. A reggeli után nem sokkal Péter tiszteletes tartott előadást az alapokról a szolgálatban:

IMÁDSÁGgal lélegzünk,

IGÉvel táplálkozunk,

KÖZÖSSÉGben élünk,

SZOLGÁLATban növekszünk.

A második előadás alkalmával KRISZ alapító tagok látogattak el közénk, akiknek ma is szívügyük a KRISZ, Kárpátalja „Üdvhadserege”. Ezen az előadáson pedig a KRISZ alapelveiről hallhattunk, arról, hogy miért is alakult meg 15 évvel ezelőtt, s hogyan szolgáltak ők a nagy ébredéskor, s hogy hogyan szolgálhatunk ma mi is.

Az előadásokat követte a szombati ebédünk. A délután folyamán csoportokra osztódtunk és szolgálati lehetőségek kitalálásával ütöttük el az időt. A három csoport, dicsőítő, ifjúsági munkával foglalkozó, és a mindenes, este az igei alkalom után mutathatta be a csoportmunkán összehozott dolgokat.

De a sok-sok program között mindig volt idő egy-egy foci- vagy röplabda meccsre, s a kávézó sem állt üresen, mint ahogy a csocsó- és ping-pong asztalok sem. Senki nem unatkozhatott, hiszen a fittebbek szombat délután még biciklitúrát is szerveztek, sőt egyes koránkelők még vasárnap reggel is tettek egy rövid túrát.

Szombat este szint Péter tiszteletes hirdette körünkben az Igét. Majd a csoportok bemutatói után egy tábortűzzel zártuk második napunkat, ami eléggé hosszúra nyúlott.

És vasárnap elérkeztünk az utolsó naphoz. A reggelit követően úrvacsorás Istentiszteleten vehettünk részt és szolgálhattunk a helyi gyülekezetben. A hétvége záró alkalmát kicsit korábbra hoztuk, és visszaérve közösen „morzsát szedegettünk”, azaz megosztottuk egymással, hogy mivel érkeztünk, mit hoztunk magunkkal, és mivel gazdagodtunk a hétvégén. Sokan, akik kérdésekkel és kétségekkel érkeztek a hétvége alatt válaszokra találtak, és bátorsággal telítődött szívük, mások pedig új célokat tűztek ki maguknak mind a szolgálatban, mind az életükben egyaránt. Lassan az ebédet követve szálingóztak is haza a táborozók.

Ezután a hétvége után már bátran kijelenthetem, hogy áldott alkalom volt, ahol valóban érezhettük az Úr közelségét, megerősödhettünk hitben és szolgálatban is. De az egyik legfontosabb dolog, amit megtanultunk az, hogy a szolgálatunkon csak akkor lesz áldás, ha azt magától az Úrtól kérjük el, és Iránta való szeretettel végezzük. Istené legyen a dicsőség ezért az áldott hétvégéért is!!!

Biró Szintia

További képek IDE kattitntva!