KRISZ hetek – Rát

Negyvennégy kárpátaljai fiatal tette le a voksát a ráti Sion Központ mellett. A tábor szervezésében Keresztyén Károly, a KRISZ Tóháti Alapszervezetének elnöke járt elől, őt kísérték a tóháti és az ungi gyülekezetekből való munkatársak. Mint mindhárom helyszínen, úgy az üzenetek sora itt is az Út témakörre épült.

A táborozók augusztus 6-án költöztek be, és az első igei alkalomként a helyi gyülekezetbe látogattak el vasárnapi istentiszteletre. Ahogy elindult a napok körforgása, elindultak az ismerkedések, elkezdődtek a medence felől hallható csobbanások, a lépcsőn a slattyogások, úgy indított a hét az első előadással, ami az Elindulás témájában hangzott el. S ahogy az úton különböző kalandokban lehet részünk, úgy naponként egy-egy állomást, vagy mérföldkövet dolgoztak fel az előadók.

Minden reggel különböző típusú áhítattal kezdődött, Isten kreativitását kihasználva igyekezték az áhítattartók az Urat számos formában megszólaltatni. A délelőtti előadáson olyan útszakaszok lettek kibontva, mint akadály, bukás, felállás, elindulás és megérkezés. Ezekről kiveséző csoportbeszélgetéseken oszthatták meg a gondolataikat a résztvevők. A délutáni előadások során egy-egy világi ember életébe nyílt lehetőség betekinteni, akik az említett útszakaszt járták meg és vészelték át. A szabadidőben számos elfoglaltságot találhattak maguknak az ifjak: filmet nézhettek az adott feldolgozandó személy életéről, sportjátékokban vehettek részt, a kávézó finom kínálatai mellett beszélgethettek, vagy a medence nyújtotta fürdőzési lehetőséggel is élhettek.

Az esti evangelizáció szolgálatát Bernát Tamás lelkipásztor végezte Dávid király történetén végighaladva. Sorra vettük elindulását, akadályait, bukását, aztán a bűnbánatát és újrakezdését. Majd az esti programok során szórakoztató és elmélyülő foglalkozásokon vehettek részt a táborozók. A koronát a hétre az utolsó esti tábortűz tette fel, amely mellett a Szent Lélek indítása szerint bárki bizonyságot tehetett az Isten munkájáról.

A hét után az elindulók, megerősödők és újrakezdők is meggyőződéssel állíthatják, hogy Isten az út mindegyik szakaszán jelen van. Elkísér, mutatja az irányt, és szükség eseténvállán is cipel. Köszönet minden támogatónak és szervezőnek, akik részt vettek a hét létrehozásában. Egyedül Istené a dicsőség!

Baranyi Eszter