IV. Nagy Pancsizás/alapszervezeti találkozó – Mérce

Az idén július 14-én, pénteken került sor a Mérce KRISZ Alapszervezet által megrendezett „Nagy Pancsizásra”. A sok eltérő vélemény után a szervezők a Fekete-hegy mellett döntöttek. Több mint 60 emberrel indultunk útnak péntek reggel. A hosszú (több mint 2 órás) út után megérkeztünk, és a karkötőket felöltve már kezdődhetett is a napunk első programja, a „Honfoglalás”. Majd miután mindnyájan összegyűltünk, egy imával indítottuk a napot, és kezdődhetett a pancsi. Sokan egyből a vízbe vetették magukat, mások előtte még napoztak, vagy pihentek egy kicsit. Bár eleinte még hideg volt a víz, de pár merülés, illetve csúszás után már jól éreztük magunkat. Ráadásul még gyönyörű látvány is társult mindezekhez, a strandon sok-sok napozóágy, pavilon, sőt még röplabdapálya is volt, valamint a nagy medence körül kikövezett sétányon sétálhattak a strandolók, majd a mólókon egy kis pihenőt téve közelebbről csodálhattuk a tavat, vagy éppen csobbanhattunk egyet a vízbe. Bár az én személyes kedvencem a csúszda volt. A medence mögött várta a bátor vállalkozókat egy sziklás hegyoldal.

Az első csobbanás egyészen délutánig nyúlott, majd egy áhítat váltotta fel, amit Pupás Ricsi, fornosi ifi vezető tartott, amit egy énekkel és egy imával zártuk. Az áhítat után végre megkóstolhattuk a már elkészített bográcsost (utólag is köszönet a szakácsoknak a finom ebédért). Majd jöhetett a pancsi folytatása. Az egész nap kialakult jó hangulat után, senki sem akaródzott kijönni a vízből és még kevésbé hazamenni. De eljött az este és haza kellett indulnunk.

Hazafelé már érzékelhető volt a fáradtság, az odafelé zsivalygó busz már elcsendesült, de egyesekben még így is sok energia maradt. Majd a nap végére sorban faluról falura mindenki hazaérkezett.

Köszönet a Mérce munkatársainak ezért a szép és élmény dús programért! Végül, de nem utolsó sorban Istené legyen a dicsőség ezért az alkalomért, a gyönyörű időért, a finom ebédért, a reméljük sokakban megmaradt igehirdetésért, az új élményekért, és mindenért!!!

Biró Szintia

További képek ITT