KRISZesek az EC-Fresh-en

EC-Fresh

2017-ben a KRISZ meghívást kapott a szászországi EC tagjaitól a Neuwürshnitz városában megrendezett ifjúsági találkozóra, melyre 2017. június 16-18 között került alkalom. Az esemény az EC-Fresh nevet viselte. Ez a rendezvény sokban hasonlít a Lendületre, viszont a legnagyobb különbség az, hogy ez ottalvós, tehát minden fiatal a saját sátrában aludhatott éjszaka. 15-én nagyon izgatottan indultunk neki a 14 óráig tartó útnak. Az EC-Fresh kétévente kerül megrendezésre, idén kb. 700 fiatal vett részt ezen az alakalmon, és köztük mi is, nyolcan Kárpátaljáról.

Első nap kicsivel hamarabb érkeztünk meg a célponthoz, így volt időnk nézelődni, gyönyörködni a tájban és lehetőségünk adódott megismerkedni a szervezőkkel. Eltelt egy kis idő, míg a sátrainkat felhúztuk, de a sok nevetés és az együtt töltött idő még jobban összekovácsolt minket. Ezt követte a közös étkezés, némi eligazítás, utána kezdetét vette a főelőadás. Az előadó Andreas Boppart, aki kicsit karizmatikusan, de annál elgondolkodtatóbban hirdette az igét. Ezután mindenki nekiláthatott a finom vacsorának. Az esti programok szabadon választhatóak voltak, tehát részt lehetett venni szabadtéri filmnézésen, lehetőség adódott kávéházazni, ki lehetett kapcsolódni egy kis keresztény rock koncerten is, ami áltat új élményekkel gazdagodtunk.

Kezdetét vette a szombati nap, melynek reggelén választhattunk többféle, személyre szabott áhítat közül. Ezt követte a számunkra legizgalmasabb rész, amikor minden KRISZ tag felléphetett a színpadra és egy rövid interjú során bemutatkozhattunk az ott lévő fiataloknak. A Laudis együttes sem maradt alul, megmutatták milyen is a hazai dicsőítés. Az étkezés a megszokott rendben ment véghez, utána délután egy szemináriumon vettünk részt, amely az ifjúság köreiben történő dicsőítésnek az igazgatására fordított figyelmet. Mindezek után kezdetét vette a felhőtlen pancsikolás, amikor is mindenki eléggé vizes lett, mivel ekkor került sor a vizes játékok lebonyolítására. Emellett persze lehetett röplabdázni, vagy a kávéházban egy kellemeset beszélgetni, ismerkedni. A nap további részében újra az előadó szavai gondolkodtattak el bennünket, ezután vacsorával és tábortűzzel zártuk a napot.

Vasárnap, reggeli előtt részt vehettünk a dicsőítő áhítaton. Ebéd után, záró előadás alkalmából mindannyian élhettünk az úrvacsorai közösség alkalmával, így a többi testvérrel együtt vonulhattunk az Úr asztalához. Ezek után fájdalmas búcsút vettünk a szervezőktől, sok kellemes emlékkel gazdagodtunk mindnyájan. Végezetül pedig meghívtuk testvéreinket a jövő évben megrendezésre kerülő Lendületre, amire remélhetőleg el tudnak jönni.

Zányik Márk