Tisztújító a Mércében

2017. április 8.-án, Munkácson sor került a Mérce KRISZ Alapszervezet tisztújító megbeszélésére. Az alkalmat imádsággal és áhítattal kezdtük meg. Az áhítatot Gulácsi Dániel, lelkipásztor tartotta nekünk az Efézus 5, 15-17 alapján. Dani tiszteletes szemléltette nekünk két befőttes üveggel, pár dióval és homokkal, hogy nem mindegy, hogyan osztjuk be az időnket. A homok jelképezte a haszontalan dolgokat, a dió pedig a hasznosakat. Ha előbb homokkal töltjük fel az életünket, a mindennapjainkat, akkor nem férnek bele a diók, viszont ha ezt fordítva csináljuk, azaz előbb beledobáljuk a diókat, utána pedig a homokot, akkor mindkettő megfér egymás mellett.

Megbeszéltük, hogy a következő időszakban milyen tisztségekre lesz szükség. Végül arra a döntésre jutottunk, hogy kell minden gyülekezetből egy kapcsolattartó. A jelölés szóban zajlott, majd szavaztunk.  A következő eredmények születtek:

  • Elnök: nem történt változás, Végh Timi maradt további egy évre.
  • Alelnök: Martin Roland
  • Titkár: Bahus Bernadett
  • Jegyző: Kocsis Attila

Az alkalmunkat imaközösséggel fejeztük be. Isten áldását kértük az újonnan megválasztott vezetőink munkájára és életére.

Kocsis Attila