Nyolcadik alkalommal báloztak a tóhátiak

A farsangi időszakba a KRISZ is beilleszti évek óta kis sajátosságát, ami sok gyülekezet ifijének lehet öröme és feltöltődése az utolsó téli hónapban. Már hagyományszerűen kerül megrendezésre a Tóháti Keresztyén Bál, ami ezen az éven február 25-én, Hetyen kultúrházában valósult meg. Az ezt megelőző hét évben Tóhát sok gyülekezetét tisztelte már meg ez a rendezvény.

Kucsinka Eszter és Kornicki Ádám, helyi ifjúsági munkások köszöntötték a több mint 150 jelenlévőt. Ezt követően a gyülekezet lelkipásztora, Cseresznye Albert Sámuel I. könyvéből olvasott fel, amivel nekiindított mindenkit a bizonyításra váró napnak. Még a nagy pillanatok előtt a Főiskolai Református Ifjúsági Gyülekezet együttesének bizonyságtétele hangzott fel, miszerint Amíg dal lesz ajkamon, hirdetem, hogy él az Úr. Ezután sorra kerültek az ificsoportok, hogy bemutassák produkciójukat. Volt köztük komikus színdarab, zenés fellépés és elgondolkodtató összeállítás is. Az előadásokat egy négytagú zsűri díjazta, és az alkalom végén oklevéllel és egy titulussal ajándékozott meg minden ificsoportot.

Az alkalom második felében Dercenből érkezett hozzánk Orosz Péter, hogy különféle táncstílusok művelésére oktasson minket. A táncverseny is kiemelkedő pillanat volt az est folytatásában, amikor tíz bátor páros mérhette össze tánctechnikáját. A tombolasorsolást már sokan várták, tomboláikat a tenyerükön nyugtatva izgalommal remélték, hogy azok a bizonyos számok hangoznak majd el.  A szerencsésebbek értékes főnyereményeknek örvendhettek Szeghljánik Péter felajánlásával: sífelszerelésnek, számítógépnek és egy biciklinek, illetve sok ajándékkal támogatta bálunkat a KRE diakóniai osztálya.

Már leereszkedett a nap, amikor a buszok beérkeztek, és mindenki az egymással való találkozás megújuló örömével és a sikeres szereplés élményével indulhatott otthonába.

Áldott legyen ezért a napért is az Istenünk neve!

Baranyi Eszter

további képek: https://www.facebook.com/1025498227487476/photos/?tab=album&album_id=1407593639277931