Híd Terabithia földjére

Amerikai film

Játékidő: 91 min

Főszereplők: Josh Hutcherson, AnnaSophia Robb

Rendező: Gabor Csupo

Egy film olyan gyerekekről, akik „lúzerek” a suliban, igazságtalanul bánnak velük, nem rendezettek az anyagi körülményeik, nem teljesülhetnek a vágyaik… Jess és Leslie egyetlen megoldást találnak a könyörtelen mindennapok, a gondok leküzdéséhez: mindenáron menekülni! Ha kell, akkor menekülni egy olyan világba, amely csak a fantáziájuk szüleménye: Terabithia földjére. Terabithiában különös lények élnek, trollok és mógerek, szitakötő-harcosok és a sötétség ura. De itt, ebben a csodálatos birodalomban végül az igazak győznek, hősök lesznek és uralkodnak a hűséges terabithiai népen. Két főhősünk minden délutánját itt tölti: átlendülnek a varázskötélen a másik oldalra, harcolnak és győznek az igazságért. Így erősödnek meg, hiszen ha le tudják győzni a mógereket, akkor másnap már nem jelenthet gondot, hogy helyt álljanak az iskolában! Ám Terabithia egy csapásra eltűnik Jess szeme elől, amint elveszíti legjobb barátját, Terabithia királynőjét, Leslie-t…

A történet happy enddel végződik, de kicsit szomorú is. Kivételesen nem látunk benne vérontást, nem hallunk benne istenkáromló szavakat sem, így bátran ajánlhatjuk bármelyik korosztálynak, főként a 8-14 éveseknek.

– Keresztyén szemmel a film egyik kulcskérdése: vajon valóban elkárhozik az, aki nem hisz a Bibliának? Miért „kell” hinnünk? Valóban azért, mert ellenkező esetben „Isten megátkoz minket és elkárhozunk”?

– May Bell szerint Jézus története félelmetes. Mit gondolsz erről?

– A gondok elől gyakran menekülünk ahelyett, hogy szembenéznénk velük. Hová menekülhet az ember? Te hová menekülsz? Mi lehetne a jó megoldás Jess és Leslie problémáira?

– Jess gyönyörűen rajzol, Leslie inkább szavakban (és írásban) fejezi ki jobban magát. Te hogyan, mivel tudod jobban kifejezni magad? Milyen talentumod van, hogyan használod?

– Biztosan ismertek olyan fiatalt, aki hasonlít Jenice-re. Hogyan lehetne vele (vagy az ilyen fiatalokkal) kapcsolatot teremteni? Van-e rá esély egyáltalán?

– Mit gondoltok Jess és Leslie családjáról? Melyiknek jobbak a körülményei? Milyenek a nevelési módszereik, melyik jobb? Miért?

– Jess és testvére, May Belle kapcsolata fontos része a filmnek. Milyen ez a testvéri kapcsolat? Neked milyen a kapcsolatod a testvéreiddel (a vérszerinti és a nem vérszerinti tesókkal egyaránt)?

Menyus