II. Mérce Keresztyén Bál

Egy kicsit hideg, késő téli, februári napon Dercen ismét helyszínül szolgált a Mérce KRISZ Alapszervezet keresztyén báljának. Az rendezvényre második alkalommal került sor. Természetesen nagy készülődés és izgalom előzte meg. 2017. február 18 délutánjára minden és mindenki a helyére került, így nagy szeretettel és örömmel tudtuk fogadni a körzet fiataljait és vendégeinket.
Programunk első fele a Tábita Központban zajlott, amit KRISZ himnuszával és Máté Richárd izsnyétei lelkipásztor köszöntésével kezdtünk. A nyitásban elhangzott, hogy jövőre is szeretettel várnak minket ugyanitt. A folytatásban játékkal oldottuk kicsit a feszültséget.  Majd, hogy ráhangolódjunk az igére, dicsőítés következett, melyet a MÉRCE Band vezetett. Az éneklés után, Sipos József, KRISZ elnök előadása következett, mely a szórakozásról és annak helyes megéléséről szólt egy keresztyén fiatal életében. Az előadásban elhangzott, hogy ifjúsági szervezethez tartozó szolgálattevőknek fontos kell legyen megteremteni a szórakozás lehetőségét is a fiatalok számára.

A lelki feltöltődés után mindenki csillapíthatta éhségét a szeretetvendégség során, melyet a derceni gyülekezet és a Mércés szolgálattevők készítettek nekünk.
Ezután átmentünk az iskola tornatermébe, ahol a gyönyörű dekoráció mellett Orosz Péter táncos várt ránk. Idén is rendesen megtáncoltatott minket, néptánccal kezdve egészen modern stílusokon vezetett keresztül. A tánc után pihenésképp egy kis kötetlen szórakozás következett, amit páros táncversennyel folytattunk. A közönség tapssal dönthette el melyik pár táncolt a legjobban. Majd kiválasztottuk a legegyedibb stílusú lányt és fiút, illetve a legjobb egyéni táncosokat.

Összességében egy nagyon tartalmas és szórakoztató estén vehettünk részt, ahol hiszem, úgy szórakozhattunk, hogy az nem kimerített, hanem feltöltött mindenkit.  Igazán áldott alkalom volt! Istené legyen a dicsőség érte!

Svingola Genovéva

további képek: https://www.facebook.com/pg/kriszmerceteam/photos/?tab=album&album_id=1189570307828086