Tizenöt éve úton – KRISZ közgyűlés

Anno 2002 februárjában az Úr néhány lelkészt és ifjúsági munkást olyan irányba mozdított, amelynek útját az óta is járjuk. Azóta neveztetik Kárpátalja református fiatalságának jelentős része „kriszesnek”.
Minden év februárjában a KRISZ összehívja tagságát az éves közgyűlés megtartására. Ez az alkalom arra hivatott, hogy erősítse az összetartozás érzését, ismertesse az aktuális szervezeti változásokat és az év programjait. Idén február 11-én délelőtt 9 óra táján egy híján ötven KRISZ tag gyülekezett a Beregszászi Református Egyház új gyülekezeti termében.
Az alkalmat Sipos József elnök kezdte áhítatával, amelyben hangsúlyozta, hogy Pál apostol szavai szerint „alkalmas vagy alkalmatlan időben” szükség van az ige hirdetésére. Ezt követően a titkári és az elnöki beszámoló következett. Ahogy visszatekintettünk a 2016-os évre, 44 alkalmat számolhattunk össze, melyek közé egyaránt sorolhatók sportprogramok, hétvégék, ifjúsági találkozók. Az Úr szeret minket – évről-évre több és több fiatalt érünk el rendezvényeinkkel. Az idei éven ez 5300 fiatalt jelent.
A 2017-es évben a megrendezésre váró alkalmak listája nem fogyott, csak bővült. Ebben a hónapban két alapszervezet valósítja meg a soron következőket: a Beregi alapszervezet a 20+ hétvégét (február 24-26) és a Tóháti alapszervezet a VIII. Tóháti Keresztyén Bált (február 25). A szervezők mindkét rendezvényre szeretettel várják az érdeklődőket!
A közgyűlés során Zányik Márk kültitkár beszámolója is elhangzott, amelyben örömmel mesélt a fellendülőkülföldi kapcsolatokról és tervezett találkozásokról. Ezt követően szervezetünk újdonsült munkása, Végh Tímea is bemutatkozott, mint irodavezető, aki a hétköznapokban szívesen vár bárkit egy teára a szervezet székházában.
Négy alapszervezetből szükség volt időközi válaszmányi tagok választására is. A legtöbb szavazatot a Beregi alapszervezetből Lacz Gábor, a BoTika alapszervezetből Bedő Zita, a Mérce alapszervezetből Barta Gyöngyi, a TiBorka alapszervezetből pedig Héder Zsuzsanna kapta.
A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó idén jelentős rendezvény a KRISZ programtervében. Keresztyén Károly Csillagpont veterán számolt be az alkalom áldásosságáról és egyediségéről, ezáltal keltette fel a jelenlévők figyelmét és bátorította őket az önkéntesként vagy résztvevőként való jelentkezésre.
A KRISZ vezetősége ezen az éven is elkötelezetten indul a szolgálatra összekulcsolt kézzel, megalázkodott lélekkel, s az Isten kegyelmébe vetett bizalommal!

Baranyi Eszter