Közös szilveszterezés Béthelben: Mérce – Tóhát

Talán ez a cím jellemzi legjobban a Mérce és a Tóháti KRISZ Alapszervezetek közös munkáját, melyet 2016. december 31-én tapasztalhattunk meg. A rendhagyó alkalmunkon 65 fiatal vett részt, nem csak Kárpátaljáról, akik az évük utolsó és első napját is Isten közelében és más keresztyének között akarták tölteni.
Az érkezést követő programunk a díszítés volt. Helyszínül ismételten a jól megszokott Balazséri Béthel központot választottuk, ahol hozzá járultak a díszítéshez egy 3 méter magas és széles karácsonyfával, ami nagyon jól beleillett az elképzeléseinkbe. Mivel szabadkezet kaptunk a díszítéshez, kiéltük a fantáziánkat úgy a konyhában, mint a folyosón és minden közös teremben. A díszítést követően egy rövid köszöntő, program ismertetés illetve áhítat következett a Tóháti KA elnöke, Keresztyén Károly tolmácsolásában arról, hogy ne azt nézzük, ami mögöttünk van, hanem tekintsünk reménnyel a jövőre, ami Isten kezében van, a legnagyobb biztonságban.  És miután tápláltuk a lelkünket, a testünk is sorra kerül: közös vacsorát tartottunk abból, amit hoztunk, és mivel mindenki „elefánt adagokat” hozott, jutott 2-3 vacsira is. De persze vigyázni kell az alakunkra, még az év utolsó napján is, és a munkatársak indokait idézve „össze kell hoznunk az embereket és megteremteni a családias hangulatot”.

További egy órán keresztül mindenféle vicces és érdekes játékot játszhattunk – élménypedagógiától, beugrón keresztül, minden volt. A játékokat követően kicsit beszélgettünk, ki kivel akart, majd értékeltük, ami mögöttünk van néhány elgondolkodtató és furfangos kérdés segítségével. Persze a tavalyi programunkhoz híven most sem maradt el a beszélgetős évértékelés sem: kis csoportokban beszélgettünk a leírtakról. Fél tizenegykor a KRISZ alelnöke, Pataki Gábor tartott egy különleges és elgondolkodtató igei részt. Mindenki kapott egy mécsest és zenei aláfestéssel hallhattunk olyan elgondolkodtató igéket, amik a jövőre tekintettek, a hittel és reménnyel teli újesztendőre, ahol Isten jelen van és munkálkodik. Ezek után 4-5 fős kis csoportokban imaközösséget tartottunk és beszélgettünk egy kicsit az elhangzott igékről.

Elérkeztek a 2016-s év utolsó pillanatai: Istennel fejeztük be és Istennel kezdtük meg ezt az évet is – negyed órával éjfél előtt úrvacsorában részesült minden arra vágyakozó jelenlévő.

Bár alkoholmentes partyt tartottunk, éjfélkor koccintottunk pezsgővel, majd köszöntöttük az otthon maradt családtagjainkat, barátainkat. Az újévi köszöntők után leültünk még egy közös vacsorához, utána karaokézás következett. Aki elég bátor volt hozzá, megmutatta mit tud: voltak „szirének”, néhány bátor jelentkező, de persze tehetséges énekesek is. A karaokét szabad program követte: tánc, beszélgetés, UNOzás, beugró és persze alvás, pihenés, bár ezt nem sokan választották.  Reggel 6.30-tól neki láttunk a piszkos munkának – a takarításnak. Volt mit! De közös erővel másfél óra alatt széppé és tisztává varázsoltuk a Béthel központot. Mint minden jónak, ennek is vége szakadt egyszer, reggel 8-kor, hogy mindenki hazaérkezzen az Istentiszteletekre. Összesítve, a 2016-s évünket nem is zárhattuk volna jobban. Először dolgozott együtt a Tóháti és a Mérce KRISZ Alapszervezet munkatársi csoportja, de reméljük nem utoljára!

további képek: https://www.facebook.com/pg/kriszmerceteam/photos/?tab=album&album_id=1145174415601009

Simon Tünde