Adventi csendes délután a Tóháton

A zsoltáros szerint jobb egy nap az Isten házában lenni, mint ezen a világon ezer máshol. Ennek az érvényességét több mint hatvanan megtapasztaltuk december 10-én az Adventi Csendes délutánon. A Tóháti Alapszervezet fiataljait nem tántorította el az Isten mellé vágyástól sem a hűvös templom,sem a Bakosig vezető utak titokzatos kanyargóssága.

Az alkalom a „Várod-e?” címet viselte, és Karácsony felé közeledve az advent lényegéről hallottunk. A gyülekezet lelkipásztora, Mező Miklós köszöntötte a jelenlévőket hangsúlyozva, hogy mennyire nagy öröm, ha a mai fiatalság meglátja és értékeli az igazi Karácsony üzenetét. Margitics János, Nagygejőci lelkipásztor elgondolkodtató és megmosolyogtató kabátba burkolta előadását. Az okos várakozásról beszélt, és kiemelte, hogy Jézus-várásunknak aktívnak, szolgálónak és Istennel kapcsolatban lévőnek kell lennie. Szűcs Noémi ezt követően Adorjánné Nagy Aranka „Örök adventben” című versét szavalta, ami szintén arra emlékeztetett, hogy életünk Krisztus adventje:

Mécsemet minden nap megtöltöm,
Örök adventben várlak én.

Gulácsy Dániel munkácsi beosztott lelkész evangelizációjának alapigéjét a Római levél ismert verse szolgáltatta: „Mert a teremtett világ sóvárogva várja az Isten fiainak megjelenését.” Az evangelizáló szavai szerint éljünk bizonyságtévő életet, és merjük megmutatni, hogy Kit követünk és Kinek szolgálunk. Ennek példát adva Baksa Eleonóra tett bizonyságot a Krisztushoz tartozás áldásosságáról.

A csendes napon az UREGY-band énekvezetésével dicsérhettük Istenünket. A Karácsony szinte közelebb jött és a melegség is mindenkinek a szívébe költözött, amikor félszáz ajakról felhangzott: Gyere el a jászolhoz még ma éjjel…

Baranyi Eszter