I. Kálmáncsehi Sánta Márton Tudományos Diákköri Konferencia

A KRISZ profilja tudományos konferenciával színesedik

A KRISZ újabb rétegekhez is szólt a reformációi programsorozat kezdetén: tudományos diákköri konferenciát szervezett kutatói munkát folytató kárpátaljai diákok számára. A rendkívüli eseményre december 1-én került sor a Rákóczi-főiskola épületén belül. A Fiatal Kutatói és Tudományos Diákköri Konferencia Kálmáncsehi Sánta Márton kárpátaljai reformációkori egyházatya nevét viselte.

A rendezvénykezdetén Fodor Gyula, a főiskola rektor helyettese köszöntötte a jelenlévőket. Ezt követve Sipos József szólalt fel kifejezve örömét, hogy vannak tudományos érdekeltségű kárpátaljai fiatalok, és hogy a KRISZ ezen réteg felé is figyelemmel fordul.

A konferencia délelőtti részében három plenáris előadásra került sor. Elsőként Kustár György, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia tanársegédje tartotta meg előadását, amely a Jézust követni – zsidóságon és keresztyénségen innen és túl címet viselte. Radvánszky Ferenc református lelkipásztor a református és a magyar nemzeti karakter kapcsolódó pontjait szedte ujjbegyre, majd Braun László főiskolai tanár a reformációt vizsgálta világi szemmel.

Az állófogadást követően három különböző szekcióba szóródtak szét az érdeklődők: humán-, természet- és történelemtudományi ülések között válogathattak.Három, illetve négy előadás hangzott el mindegyik szekcióban, és egy-egy legjobbnak bizonyuló prezentáló jutalomban is részesült.

A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Baranyi Eszter

További képek IDE kattintva!

A Kálmáncsehi Sánta Márton I. Fiatal Kutatói és Tudományos Diákköri Konferencia megvalósulását az Emberi Erőforrások Minisztériuma forrásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő  támogatta.