Mérce ifjúsági délután

Egy kis újdonsággal készültünk a kedves ifiseinknek: összehoztuk őket csak úgy egy kis közös partyra.

Anno, még a kezdetekkor szerveztünk a munkatársi csoporttal ifjúsági csendes délutánokat, ahol együtt hallgathattuk a gyülekezeteink fiataljaival az igét és közösségben lehettünk. Sajnos az utóbbi időben ez a fajta komoly és mély igei tartalommal bíró alkalmunk elmaradt, viszont most úgy éreztük, ideje elővenni és ismét divatba hozni.
2016 november 27-én az Izsnyétei gyülekezet templomában gyűltünk össze mindössze hetvenen, hogy megtaláljuk a választ arra a kérdésre, hogy „Miért van szükségem Istenre?” Persze mint minden összejövetelünkön, itt sem maradhatott el az ismerkedés és a játék, melyeket Tihor Melinda és Szpacsinszka Katica, nagyberegi és kajdanói munkatársaink vezettek. Mondanom sem kell, ismerve a csapatunkat és fiataljainkat, hogy nevetésben és jókedvben nem volt hiány.

Ezek után dicsőítés következett, melyet a Laudis együttes vezetett, majd Létai Béla bizonyságtétele és az előadásunk, melyet Szanyi György, Borzsovai lelkipásztor tolmácsolt közöttünk, válaszolva a feltett kérdésünkre: „Miért van szükségem Istenre?” Érdekesen megfogalmazta, hogy sokszor nem érezzük azt, hogy szükségünk van Istenre, csak arra, amit adni tud. Elmondta, hogy Isten nem egy Jin, Jini, akit akkor veszünk elő, ha kell valami, vagy aki éppen meg tudja adni a boldogságunkhoz szükséges dolgokat. Nekünk olyan Istenünk van, aki igazán boldoggá tehet bennünket, ami nem múlik el pár pillanat alatt, hanem mindig velünk marad és megelégedést biztosít – saját magát, a kegyelmét és az örök életet.

Az előadás után persze jól megéheztünk, ezért átvonultunk a szemben lévő iskola étkezdéjébe, ahol már vártak minket a gyülekezet által készített finomságok. Miután jól laktunk, persze ki mennyire akart, visszatértünk a templomba és énekeltünk, majd a 4 érzék vetélkedő következett. Ezt követően már csak a Mérce KRISZ alapszervezet rövid bemutatója és programajánlónk maradt, majd díjkiosztó és hazautazás.

„Mert kegyelemből van üdvösségetek, hit által, és ez nem tőletek van, Isten ajándéka ez!”          Efézus 2,8

Simon Tünde

Képek IDE kattintva!