VIII. Maradj talpon! – hétvége

Nyolcadik alkalommal rendezték meg október 14–16. között a Maradj talpon! nevet viselő ifjúsági hétvégét a Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet (KRISZ) Tisza-Borzsa-közi Alapszervezete, a TiBorKA szervezésében. Az alkalmakon jelen volt Sipos József, a KRISZ elnöke is. A háromnapos eseménynek a Péterfalvi Református Líceum adott otthont, programja a Páratlan-páros téma köré épült.

Az alkalom péntek este kezdődött, a több mint félszáz résztvevő akkor érkezett meg a találkozóra. A nyitóáhítatot Seres János, a Péterfalvi Református Líceum lelkész-igazgatója, a Tivadarfalvi Református Gyülekezet lelkipásztora tartotta József történetét véve alapul, rámutatva arra, hogyan kell nemet mondani a kísértésnek. Az est további részében közelebbről is megismerhettük egymást az ismerkedős játékoknak és a csoportbeszélgetésnek köszönhetően.

A szombat is Isten igéjével indult az egyéni csendességek, majd Molnár Zsolt, a Verbőci Református Gyülekezet lelkipásztorának áhítata által, aki a 23. zsoltárt hozta közénk. Ezt követően Vadász Sándor Zoltán, a mátészalkai Kálvin János Református Általános Iskola tanárának sokatmondó előadását hallhattuk Páratlanul címmel. A délelőtti előadás folytatásaként Nagy György, a Mátészalka Kertvárosi Református Gyülekezet lelkipásztora interaktív módon mutatta be a számunkra, hogy mit is jelent párosan élni, milyen nehézségekkel kell megküzdeni egy párkapcsolat kialakulásakor, az együttjárásban és az azt követő házas években. Szombat este Peleskei Béla, a Tekeházi, Feketeardói és Királyházi Református Gyülekezetek lelkipásztora evangelizált Sámson és Delila története alapján.

Az előadásokon és igei alkalmakon túl nem volt hiány a szórakozási lehetőségekben sem. Szombat délután különböző társasjátékokkal és sporttal tölthettük el vidáman a szabadidőt. Az esti órákban pedig bográcsfőzésre is sor került.

A hétvége utolsó napja egy páratlan páros, Biró Benjámin és felesége, Alexandra bizonyságtételével zárult.

Mindannyiunk nevében elmondhatom, hogy senki sem ment haza üres kézzel, hiszen eseményekben gazdag, sok kérdésre választ adó, tartalmas hétvégén vehettünk részt.
Köszönjük a szervezők és az előadók szolgálatát!

Héder Zsuzsanna

Képek IDE kattintva!