Neked való KRISZ7 

Több mint száz fiatal gyülekezett vasárnap délután a Balazséri Béthel Konferencia központban augusztus 21-én KRISZ hét előtti kellemes izgatottsággal a szívükben. Az idei tábor témája a Neked valóvilág szlogenben lett megfogalmazva, ami az Isten országa témakörrel foglalkozott halálon innen és túl. A táborozók Kárpátalja minden területéről és a KRISZ minden alapszervezetéből érkeztek.

A reggelek különböző típusú áhítatokkal kezdődtek, amik minden napnak valamilyen egyedi módon tartalmas kezdőlöketet adtak. A délelőtti előadásokat – melyek egy fonálra felfűzve a hét átfogó témájához kapcsolódtak – kiveséző csoportbeszélgetések követtek. A szabadidő során a résztvevők kedvük szerint választhattak tevékenységet. Lehetőségük volt beszállni akár egy-egy végeláthatatlan UNO játékba, röpi-, foci, pingpongmeccsekbe, rengeteg beszélgetésbe a KRISZ-kávézó bármelyik finom kínálata mellett. A hét végén több sportjáték győztese kitűntetésben részesült. Délután a korosztály szerint lebontott csoportok ismét találkoztak, és interaktív foglalkozáson dolgozták fel az adott nap témáját.  Kreatív élménypedagógiai módszerekkel kerültek így a csoport tagjai közelebb önmagukhoz, egymáshoz és Istenhez.

Az esti evangelizáció szolgálatát Szanyi György végezte. Dávid király történetén végighaladva találkozhattunk számtalan olyan kérdéssel, kísértéssel, félelemmel, amik a mi életünkben is jelen vannak. Az esti szabadidőkben a hét elején alternatív, vidámkodós programlehetőségek tárultak elénk, ám a hét végéhez közeledve egyre mélyebb, elcsendesedősebb pillanatok zárták a napot. A koronát a hétre az utolsó esti tábortűz tette fel, amely mellett mindenki a Lélek indítása szerint bizonyságot tehetett az Isten munkájáról.

Így nyár végén, a mókuskerékben való taposás megkezdése előtt a KRISZ hét (hitem szerint) mindenkinek azt adott, amire szüksége volt: válaszokat, kérdéseket, ráismeréseket, megerősödést, tüzet, feltöltődést, lendületet.

Köszönet minden támogatónak és szervezőnek, akik részt vettek a hét létrehozásában! Egyedül Istené a dicsőség!

Baranyi Eszter

Képek IDE kattintva!

Hanganyag IDE kattintva!