II. Mércés Sportnap

„Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam” – 

Igazi nyári hangulat, meleg napsütés, jó társaság és keresztyén közösség. Ez jellemzi talán a legjobban az idei Mérce Sportnapunkat, mely már második alkalommal került megrendezésre a gáti iskola területén. Most is alapszervezetünk falvaiból gyűjtöttük össze a fiatalokat, egy kis sporttal egybekötött szórakozásra, akik – visszavágyva a tavalyi után-, több mint százan voltak.

Mivel Isten nélkül nem indulhatunk neki semminek, így ezt az elvet követve mi is áhítattal egybekötött előadással kezdtük napunkat. A téma ezúttal a megtérés volt, pontosabban az, hogy mi számít megtérésnek és mi nem. Ezekről a dolgokról pedig nem más, mint Balázs Tóni, a Mérce volt elnöke beszélt nekünk, ráhangolva minket a napra.

Ezután következett az eligazítás és a játékokra való jelentkezés, nehogy valaki kimaradjon. Mindenki megtalálhatta kedvenc sportját vagy tevékenységét a listán, ugyanis volt foci, röplabda, pin-pong, szkander, turnyik, ugrókötél, hullahopp, ball strike és kézművesedés, de aki mégsem érezte magát késznek a versengésre az nyugodtan szurkolhatott barátainak és élvezhette a nyári napsugarakat a pályán kívül. A forró napsütésre való tekintettel kisebb vizes akciók is történtek, melyeknek köszönhetően nem mindenki úszta meg a napot szárazon, de legalább jól szórakoztunk.
A versenyek egészen délután négyig tartottak. Ez idő alatt mindenki kellőképpen kifárasztotta magát és alig várták a fiatalok a gáti asszonyok által elkészített sütiket és szendvicseket. A szeretetvendégség nyugodt, beszélgetős hangulatban telt, ahol mindenki kiértékelhette napját és visszaemlékezhetett az napi élményeire.
Miután mindenki jóllakott, következett a nap legjobban várt pillanata, az eredményhirdetés, amikor a fiatalok megkapták jutalmukat. A díjakért büszkén léptek fel a színpadra a nyertesek, majd még büszkébben pózoltak azokkal egy-egy fotó kedvéért.
Összességében tehát egy újabb nagyon áldásos napot tölthettünk el együtt. Köszönet ezért elsősorban is Istennek, másodsorban pedig mindenkinek, aki időt és energiát áldozott, azért, hogy ez a nap létrejöhessen. Képek IDE kattintva!

Svingola Genovéva