Körülfog és kezét rajtunk tartja – tóháti kerékpártúra

A Tóháti Alapszervezet mindig emlékezetes biciklitúráját idén is nagy készülődés előzte meg 23 munkatárs/nagyifis augusztusánakelső napjaiban. Ujjbegyre szedtük mindannyian, hogyne maradjon ki semmi a hátizsákból: útlevél, láthatósági mellény, hálózsák, élelmiszer, fürdőruha, naptej, satöbbi, satöbbi.  A nyár utolsó havának 2-án gyülekeztünk Haranglábon, ahol Keresztyén Károly alapszervezeti elnök igével indított útnak egyenesen Magyarország irányába. Több mint 30 km-t kerekeztünk Kisvárda felé, szerencsés eltévedésekkel izgalmasabbá téve az első utat.

A Kisvárdai Református Gimnázium kollégiumában vártak minket, és délután az út hevét a helyi várfürdőben hűtöttük le. A túránk második napján nagy megmérettetéselé állítottuk önmagunkat: 65 km-t tűztünk ki célul Nyíregyháza felé. A kihívás sikeres teljesítése után a napnak közel sem lett vége, mivel a Nyíregyházi Vadaspark állatállománya csak a mi megtekintésünkre várt. A Nyíregyházi Református Gyülekezet vacsorát, majd másnap reggelit biztosított számunkra, és ígykövetkezett a harmadikutunkVásárosnamény felé. Minden éven ellátogatunk a helyi Szilvafürdőbe, ez természetesen most sem maradhatott ki. A túra vízi részét azAtlantikaVizividámpark zárta, ahol kedélyes túrázóink előszeretettel próbálták ki az extrém attrakciókat. Ezt már csak az utolsó kilométerek követték, amik minden izomláztól és leégéstől szenvedő, ennek ellenére rendkívül hálás kalandort a saját szülőfalujába vezettek.

A napokat áhítatok és imaközösségek zárták keretbe. A hosszú, megpróbáló , és sokszor veszélyes út során minden alkalommal szükségünk volt az Isten őrző karjaira,hogy erőd adjon és vezessen. Ez a 200 km-t számláló túra nem csak a combizmainkat hozta lázba, hanem közösségünkön is rengeteget formált. Megtapasztaltuk azt, hogy egymásra vagyunk utalva, hogy az épségünkért elengedhetetlenpárhuzamosan együtt mozogni, akár egy nagy test – figyelve és figyelmeztetve.

Bízunk benne, hogy biciklitúránk a következő évben is megvalósul!

Baranyi Eszter, Harangláb