NAGY PANCSIZÁS 3. FELVONÁS

Immáron 3. alkalommal kerekedtünk útra és mentünk el a Mérce KA közösségében vízpartra, hogy ott is együtt töltsünk el egy áldott napot

Július 30.-án összesen 55 fiatallal indultunk el a Borzsa folyó partjára, viszont az aznapi, illetve pénteki esőzések miatt a végállomás a Beregi tó lett. Ezen az alkalmon nagy szerepet kapott a fürdés, hiszen ez volt a fő célunk, de emellett sok más programban is részünk lehetett.

Az utazásunk 3 kisbusszal történt reggel 8-9 között, fergeteges hangulat kíséretében összesen 4 gyülekezetből. Megérkezésünk után neki láttunk odakészíteni az ebédünket, a bográcsost, a gáti gyülekezet egyik presbiterének és kedves feleségének a vezetésével, akik már majdnem mindent előkészítettek, így nekünk csak fát kellett szereznünk és krumplit hámozni.

A kaja előkészítése után mindannyian belevetettük magunkat a fürdőzésbe és 2-3 óra elteltéig nem is jöttünk ki onnan. Szerveztünk különböző vízi, labdás és tóparti játékokat, ahol mindenki megtalálta a számára legmegfelelőbbet.

Az első pancsizós blokk után elkészült a bográcsos, és míg ehetőre hűlt, Kiss Bertalan, a KRISZ főtitkára tartott számunkra egy rövid áhítatott a KRISZ alapigéje alapján: „Ne mondd, hogy fiatal vagy, hanem menj, ahová csak küldelek.” Jeremiás 1,7

Az áhítatot követően megebédeltünk és visszamentünk fürödni a tó vizébe, majd este 6 órakor könnyes búcsút vettünk egymástól és hálát adtunk Istennek a csodákkal teli napért.

Különösen közel érezhettük magunkat Istenhez és megtapasztalhattuk az ő gondoskodását, mivel reggel az induláskor még csepergett az eső, lerobbant az autó, ami hozta volna a fát és az ebédhez szükséges dolgokat, elszámoltuk a létszámot, néhányan a résztvevők közül az indulás előtti napon belázasodtak, de Isten mindent elrendezett a megfelelő időben, így megáldotta a napunkat és megengedte, hogy felismerjük az ő csodáit.

Simon Tünde, Fornos