KRISZ English camp

A nyár nem azért van, hogy otthon unatkozzunk. Az elmúlt héten körülbelül ötven fiatal gondolta ezt így, s vett részt a július 4-9 között a KRISZ szervezésében megrendezésre kerülő angol héten. Az alkalom már sokadik volt, ahová 10 írországi keresztyén érkezett hozzánk 4 különböző gyülekezetből, hogy hirdessék az igét és természetesen, hogy tanítsanak minket az anyanyelvükön.

Minden napot reggeli áhítattal, majd annak csoportos megbeszélésével kezdtünk. De jutott még idő interaktív órákra, sport-vetélkedőkre, kézimunkára, közös zenélésre, vagy épp éjszakába nyúló beszélgetésekre. Esténként pedig a tábortűz körül hallgathattunk meg egy-egy életeseményt, hogy hogyan is munkálkodott Isten az ír testvéreink szívében. A heti program kiemelkedő része volt az ír est, mely már hagyomány az angol táborokban, ahol többek között azt is megtudhattuk, hogy Írország minek esett ki idén az EB-n. Természetesen a magyar est sem maradhatott el, ahol bemutatásra került egy hagyományos leánykérés, egy vasárnapi ebéd és az igazi kárpátaljai pletyka.

Az angol hetek nagyon nagy lehetőségek nekünk, kárpátaljai fiataloknak, hogy egy egész héten keresztül angol anyanyelvűekkel lehetünk együtt, s így bővíthetjük nyelvtudásunkat és ráadásul még az Isten igéjét is hallhatjuk közben.

Bízom benne, hogy a jövőben nagyon sok angol hét kerül még megrendezésre. Ajánlom mindenkinek, hogy éljen a felkínált lehetőséggel, s vegyen részt rajta.

Fedorszki Ádám

Képek IDE kattintva!