KRISZ Nosztalgia Délután

Nosztalgiázni gyülekeztek régi KRISZ tagok és találkozni a jelenkoriak május 29-én a balazséri Béthel Konferencia központban mintegy ötvenen. Többen a két nemzedékből talán nem is ismerték egymást, de a KRISZ, a Jézus vére és a fiatalok iránt érzett küldetéstudat az, ami összekötötte őket ezen az alkalmon is. „Örvendeztesd meg a szolgád lelkét!” – hangzott az ige Zán Fábián Sándor tolmácsolásában a Zsoltárok könyvéből. A KRE püspöke kiemelte áhítatában, hogy a KRISZ munkatársai, mint igazi szolgák mindig megújulva haladjanak előre a missziójuk útján.

Az ezt követő fórumon Pataki Gábor moderálta a beszélgetést, mely során a KRISZ múltjába tekintethettek a jelenlévők. A megkérdezett személyek között szerepelt a KRISZ legutóbbi és jelenkori elnöke, Szanyi György és Sipos József is. A KRISZ alapításával kapcsolatos emlékeiről számolt be még Vass Emese és Petrusinec Vladimir. Figyelembe véve azt, hogy többen már csak a KRISZ pártoló tagjai, azlátható, hogy a szervezet nem elöregedő, hanem mindig megfiatalodó közösség. A beszélgetésben résztvevők tanácsokkal látták el a KRISZ jelenkori munkatársait, amelyek között elhangzott az, hogy engedjék égni a szívükben a szolgálat iránti tüzet, nyitottan és hitelesen legyenek jelen a fiatalok között ésváljanak sóvá a gyülekezetekben.

A szünet után a CE (Christian Endeavour) főtitkára, Andreas Rudolph számolt be a világszerte jelenlévő mozgalomról, annak történelméről, európai aktivitásáról. Különös hasonlatosságokra ismert a hazai körülményeket hallva Visky Anna, a romániai CE Szövetség titkára, aki beszámolójában az ottani ifjúsági munkáról nyújtott rövid áttekintést.

Ezt követően a jelenlévők egy képösszeállítást tekintettek meg, ami sok régen elfeledett pillanatot elevenített fel. Az alkalom végén az egykori és jelenlegi KRISZ tagok vegyesen csoportokba tömörülve imaközösséget tartottak. A szakács nénik finom vacsoráról gondoskodtak számunkra, ami után még spontán beszélgetésekre kerülhetett sor. Képek IDE kattintva

Baranyi Eszter